Eylemlerde yol kapatanlara 343'er lira ceza

/ Kaynak: CHA
Eylemlerde yol kapatanlara 343'er lira ceza

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Eskişehir'de polis Gezi Parkı eylemleri ve ODTÜ'deki olayları protesto gösterisi sırasında yol kapatanlara cezası kesti.

Eskişehir'de polis Gezi Parkı eylemleri ve ODTÜ'deki olayları protesto gösterisi sırasında yol kapatarak vatandaşı mağdur eden 120 eylemciye Karayolları Trafik Kanunu'nun 14. maddesi gereğince para cezası kesti. Polis ayrıca, söz konusu kişiler hakkında, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet ederek 'gece yürüyüş ve eylem yapmak' suçundan savcılığı suç duyurusunda bulundu.Eskişehir polisi, kentte Gezi Parkı eylemleri ve ODTÜ'deki olayları protesto gösterisi sırasında yol kapatan eylemcileri mercek altına aldı. Söz konusu olayları protesto ederken bazı eylemcilerin kapatması ve uyarılara rağmen yolu trafiğe açmayan eylemciler üzerine çalışma başlattı. Polis, 24, 31 Ağustos ve 7 Eylül 2013 tarihlerinde söz konusu eylemler sırasında yol kapatan ve uyarılara rağmen yolu açmamakta direnen eylemcileri çevredeki işyerleri, apartmanlar, mobese ve emniyet personelinin tarafından çekilen görüntülerle tespit etti. Ardından bu eylemcilerin kimliklerini belirledi. Söz konusu eylemciler hakkında işlem yapan polis, daha sonra bu kişiler için Karayolları Trafik Kanunun 14. Maddesi gereğince para cezası uyguladı. Polis, söz konusu eylemler sırasında, yolu kapatarak vatandaşları mağdur eden 120 kişiyi 'karayolunu trafiğini kapatmak" suçundan 343'er Türk Lirası para cezası kesti. Polis, kesilen bu cezaları ve suça ilişkin yasal maddeyi yol kapatan eylemcilere gönderdi. Bu eylemciler hakkında adli soruşturma talebinde de bulunuldu. Polis, söz konusu kişiler hakkında, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet ederek 'gece yürüyüş ve eylem yapmak' suçundan savcılığı suç duyurusu yaptı. nbsp;


YAKIP YIKIYORLAR, DEŞİFRE OLMAMAK İÇİN MOBESELERİN KABLOLARINI KESİYORLAR
Bu arada, eylemciler teşhis edilmemek için şimdi de mobese kameralarına zarar vermeye başladı. Önceki gece Hatay'daki olaylar sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümün gerekçe göstererek tren yolunu kapatarak, trenlerin geçişine izin vermeyen eylemciler, eylemin yapıldığı Haller Gençlik Merkezi yanında bulunan mobesenin kablolarını keserek görüntü almasını engellediği ortaya çıktı. Polisin mobeseye zarar veren söz konusu eylemcileri tespit ettiği öğrenildi.


YOLA YATARAK TRAFİĞE KAPATAN EYLEMCİYE ARKADAŞLARI DA TEPKİ GÖSTERDİ
Öte yandan, Eskişehir'de gece Hatay'daki eylemde yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın ölümü bahane edilerek düzenlenmek istenen gösteride eylemcilerin kendi aralarında anlaşmazlığa düşmesi dikkat çekti. 4-5 eylemcinin cadde ortasında oturmasına yoldan geçen araç sürücüleri ile eylemcilerin arkadaşları da tepki gösterdi. Bir eylemci de oturan arkadaşlarının yanında caddeye sırtüstü uzandı. Bu esnada içinde ailesi bulunan bir aracın sürücüsü yoldan geçemedi. Bunun üzerine eylemcilere tepki gösteren sürücü, "Bakın arabada çocuğum var ve hasta. Onu hastaneye götürmeye çalışıyorum. Yolu açın." diye tepki gösterdi. Çocuğunu hastaneye götürmek için mücadele veren sürücünün tepkisine rağmen yolun ortasına uzanan eylemci kalkmamakta direnince bu kez eylemci arkadaşlarından tepki gördü. Yolu açmamakta direnen eylemcinin bu tavrı üzerine gruptaki bir başka eylemci, "Arkadaşlar Mahir Çayan der ki, halka anlatamayacağınız bir eylemi yapmayın. Bu eylemi halka anlatamayız. Antipati toplayacağız. Gerek yok." diyerek tepki gösterip, eylemcileri uyardı. Ardından gruptaki diğer kişiler, cadde ortasında yatan eylemciyi yattığı yerden kaldırarak yolu trafiğe açtı. Buna rağmen söz konusu eylemcinin yolu kapatmak için mücadele vermesi dikkat çekti.


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...