Evsizler'in Sierra yüzünden açıkta

Evsizler'in Sierra yüzünden açıkta

GÜNDEM Haberleri

Sarai Sierra cinayetinin faturası surlardaki mahsenlerde kalan evsizlere kesildi. Evsizler ise Sierra'nın öldürüldüğü surlarda protesto eylemi yaptı

ABD vatandaşı Sarai Sierra cinayetinin ardından tarihi yarımadayı çevreleyen surlarda meydana gelmesi evsizlere pahalıya patladı. Mahsenlerden yorgan döşek atılan evsizlerin sürgün edilmesi üzerine protesto eylemi yaptı. Eylemde evsizlerle birlikte açıklama yapan Şefkat Der Başkanı Hayrettin Bulan, "Evsiz vatandaşların mağduriyetine dikkat çekilerek, "Koskoca İstanbul'da evsizler için bir barınak yeri yok. Bir cinayet oldu. Evsizler suçlu ilan edildi. Soğuktan korunmak için mahsenlerde kalan evsizler buradan da sürüldü. Camilere, AVM'lere almıyorsunuz, sürgün edeceksiniz?... Olmadı gaz odalarına kapatın. Olmadı nefes almamızı yasaklayın!" diye veryansın etti. Tarihi surların temizlenip, özellikle evsiz vatandaşların ve madde bağımlılarının mekanı olmaktan çıkarmaya yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Yenikapı, Ahırkapı civarlarındaki bütün surlarda polis dikkatli bir çalışma yürütüyor. Şefkat Der üyelerini ve evsiz vatandaşları rahatsız etti.

##tgvideo##

EVSİZ KADINLARA KÖTÜ MUAMELE
Şefkat Der Başkanı Bulan, Sierra'nın katledilmesinden sonra evsizleri potansiyel katil olarak gösterildiğini söyleyerek, Camiler kapalı, metruk binalar kapalı. Üşüyen bir evsiz metruk binaya bile girse, 'Aman yangın çıkarır!' diye kovulur. Evsizler üşüdüğü zaman AVM'lere 'kokuyor' diye alınmaz. Evsiz kadınlar tecavüze uğruyor. Yaşlı erkeklere dahi tecavüz ediliyor. Evsizler donarak ve üşüyerek ölmeye mahkum ediliyor. Kar yağınca bir iki günlük göstermelik kamplarla göz boyanmasın. Kendi insanımızı ölüme mahkum ediyoruz" Bu insanlara hayat hakkı yok mu?" diye konuştu.
almıyorsunuz, AVM'lere almıyorsunuz, denize mi dökeceksiniz? Olmadı gaz odalarına kapatalım." şeklinde konuştu.

SUÇLU BİZ MİYİZ?.. TOPLUM MU?

Yıllarca sokaklarda yaşadığını belirten 56 yaşındaki Fikret Şulen, hiç kimseye zarar vermediğini tam tersine zarar gördüğünü belirterek, "Sığındığım yere gece gider, ezanla kalkardım. Günlük 3 saat uyku uyurdum. Çöplerden beslenirdim. Kimseden para isteyemezdim.Çok şükür şu an ayaklarımın üzerindeyim. Dışarıda yaşayan insanlar, içeride yaşayan insanlardan bu ülkenin kimliğini daha fazla hak ediyorlar. Tam tersine saldırıya, tecavüze ve istismara açık olan bu insanlar potansiyel suçlu olarak görmesin!.. Gerçek suçlu bu insanları yalnızlığa terkedenlerdir" dedi.

"13 YIL SURLARDAYDIM"

13 yıldır sokakta ve surlarda yaşadığını dile getiren Kadir Atakurt, şimdilerde Şefkat Der sayesinde düzenli bir hayat yaşadıklarını belirterek, "Önceleri sokaklardaydım. Geceleri battaniye ile ısınıyorduk. Surlarda da yaşadık. Soğuktan donmuş, midesi açlıktan yapışmış bir evsiz. Hayatta kalmaya çalışırken, asla böyle bir cinayete cesaret edemez" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...