Evlat nöbeti HDP ve PKK’ya karşı direnişe dönüştü

Evlat nöbeti HDP ve PKK’ya  karşı direnişe dönüştü

GÜNDEM Haberleri

Dağa kaçırılan oğlu için 20 Ağustos 2019’da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattıktan dört gün sonra evladına kavuşan Hacire Akar’ın yaktığı meşale, evlat hasreti çeken diğer ailelere umut oldu.

HDP önünde üç aile ile başlatılan 327 gündür devam eden oturma eyleminde 15 aile evladına kavuştu. Yaz, kış, salgın demeyip eylemlerini aralıksız sürdüren ailelerin haklı direnişi, tüm Türkiye’de karşılık buldu. Ağrı’dan Edirne’ye, Trabzon’dan Antalya’ya kadar 81 şehirden destek mesajlarının yağdığı aileleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile milletvekilleri, sanatçılar, STK temsilcileri, vatandaşlar ziyaret etti. HDP’lilerin her türlü engellemelerine rağmen Diyarbakır anneleri,  çocuklarına kavuşana kadar eylemlerini sürdürmeye kararlı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...