Evcil hayvan sahipleri dikkat! Yasal süre doluyor, son 2 hafta kaldı cezası var

- Güncelleme:
Evcil hayvan sahipleri dikkat! Yasal süre doluyor, son 2 hafta kaldı cezası var

GÜNDEM Haberleri

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre sahipli hayvanların çip ve kimlik işlemlerinin yeni yıla kadar tamamlanması gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın zorunlu kıldığı uygulamada son tarih 31 Aralık. Evcil hayvanlarına çip taktırmayanları ise idari para cezası ödemesi gerekiyor.

Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte sahipli köpekler 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ve sahipli kedi ve gelincikler ise 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kimliklendirilerek kayıt altına alınmaya başladı. 31 Aralık 2022 tarihine kadar hayvan sahiplerinin hayvanlarına çip ve kimlik işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

3 BİN 642 TL CEZASI VAR

Tarım ve Orman Müdürlüğü Düzce’de 651’i kedi, 932’si köpek olmak üzere toplam bin 583 sahipli hayvanı mikroçip ile tanımlanarak ev hayvanı pasaportu ile kimliklendirildiğini bildirdi.  Kedi ve köpeklerini kimliklendirmeyen, kayıt altına aldırmayanlara 1 Ocak 2023 tarihinden 3 bin 642 TL idari para cezası uygulandıktan sonra kimliklendirme yapılabilecektir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...