Ev sahiplerinin yeni tuzağı! Yabancı öğrencileri paravan gibi kullanıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Global
- Güncelleme:
Ev sahiplerinin yeni tuzağı! Yabancı öğrencileri paravan gibi kullanıyorlar

GÜNDEM Haberleri  / Haber Global

İstanbul'da bazı ev sahiplerinin yıllık yüzde 25 kira artış engeline bulduğu yöntem 'Yok artık' dedirtti. Yıl sonunda istedikleri gibi artış yapabilmek için yabancı öğrencileri kiracı olarak alıp 1 senenin sonunda da çıkartıyorlar.

Ev sahipleri yüzde 25 kira artış sınırını aşabilmek için farklı farklı yollar deniyorlar. Yeni hedefleri ise yabancı öğrenciler oldu. Birçok ev sahibi kira ücretine istedikleri gibi artış yapamadıkları için uzun süreli kiracı istemiyor. Bu nedenle buldukları yöntem duyanları şaşkına çeviriyor.

Ev sahipleri, genellikle her yıl noterden oturma iznini yenilemek zorunda olan yabancı öğrencileri tercih ediyor. Böylece yabancı öğrencileri 1 yılın sonunda kapı dışarı edip başka öğrencilere evlerini kiralıyorlar. Yeni kiracılara da istedikleri kadar zam yapabiliyorlar. 

"OTURUM İZNİ ALAMAYAN YABANCI ÖĞRENCİ BAŞKA EVE ÇIKAR"

Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Artık yeni kiralamalarda ev sahipleri hakları olmamasına rağmen istediği zaman evden çıkarabilmek için taahhütname imzalatıyorlar. Yabancı öğrenciler noterden yapılan kontratla oturma izni alıyor. Şimdi mal sahibi diyor ki, 'bir sene sonra istediğim kirayı kabul etmezse noterden kontratı yenilemem...' Bu durumda oturum izni alamayan yabancı öğrenci mecburen başka eve çıkmak zorunda kalır"

Ev sahiplerinin yeni tuzağı! Yabancı öğrencileri paravan gibi kullanıyorlar

"YENİ KONUT İHTİYACI ARTTI"

Özlü, Ülkedeki evlilik ve boşanma sayısı konut ihtiyacını da bizlere gösteren bir parametre. Örneğin 2022 yılında 575 bin kişi evlenmiş 180 bin kişi de boşanmış. Bu da 730 bin civarında yeni ev ihtiyacı ortaya çıkarıyor. Bu yıl için iç göç hareketini en çok etkileyen unsur Kahramanmaraş merkezli depremler oldu. Bölgeden diğer şehirlere başlayan göç hareketi yeni konut ihtiyacını artırdı" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Global
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüdai oğuz25 Ağustos 2023 15:27

Enflasyon oranında kira artışına sınırlama getirilmeseydi,ne bu kadar fahiş fiyatlı kira talepleri ne de böyle tezgahlar olmazdı diye düşünüyorum.

Sonraki Haber Yükleniyor...