Ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak, başvurular nasıl yapılacak? Emekli olacak ev hanımları aylık ne kadar prim ödeyecek?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak, başvurular nasıl yapılacak? Emekli olacak ev hanımları aylık ne kadar prim ödeyecek?

GÜNDEM Haberleri

Ak Parti’nin seçim beyannamesi içerisinde yer alan ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi hakkında arama motorlarında pek çok şey aratılıyor. En çok merak edilen soruların başında “Ev kadınlarına emeklilik nasıl olacak, başvurular nasıl yapılacak? Emekli olacak ev kadınları aylık ne kadar prim ödeyecek?” soruları yer alıyor. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamı içerisinde yer alan “Ev kadınlarına emeklilik nasıl olacak, başvurular nasıl yapılacak? sorularının ve Emekli olacak ev kadınları aylık ne kadar prim ödeyecek? sorusunun detayları haberimizde…

Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor. Ak Parti’nin seçim beyannamesi içerisinde yer alan emeklilik düzenlemesi Aile Koruma Kalkanı Programı içerisinde yer alacak. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Torba yasa içerisinde yer alan maddelerden biriside ev hanımlarına erken emeklilik olacak. Devlet erken emekli olmak isteyen ev hanımlarına 17.160 TL civarında yıllık prim desteğinde bulunacak. Ev hanımları isteğe bağlı olarak erken emekli olabilecekler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu müjdesinden sonra ev hanımları nasıl emekli olacaklarını ve aylık ne kadar prim ödeyeceklerini arama motorlarında araştırmaya başladılar.

EV KADINLARINA EMEKLİLİK NASIL OLACAK?

SSK’da 7200 prim günü ile kadınlar 58 yaşında erkekler ise 60 yaşını doldurduğunda emekli olabiliyorlar. Bağkur’da ise kadınlar 58 yaşında erkekler ise 60 yaşında emekli olabiliyorlar. İsteğe bağlı sigortalılık ile ev hanımları 25 yıl hizmet süresi ile 9 bin gün primi ödemek yerine 15 yıl yani 5400 gün prim ödeyip 61 yaşında emekli olabilecekler. İsteğe bağlı sigorta sırasında kadının çalışmıyor olması gerekmektedir. İsteğe bağlı sigorta girişi yapıldıktan sonra kadının çalışmasında hiçbir mahsur görülmez. İsteğe bağlı sigortalı olan kişiler 4B’li yani Bağ-Kur’lu olmaktadır. Bundan dolayı emeklilik hesabı yapılırken Bağ-Kur koşulları geçerlidir.

Ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak, başvurular nasıl yapılacak? Emekli olacak ev hanımları aylık ne kadar prim ödeyecek?

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI

  • Ev hanımlarının emekli olmasını sağlayan emeklilik düzenlemesi kapsamında ilk olarak 18 yaşını doldurmuş ve hiç sosyal güvencesi olmayan kadınlar öncelikli olarak çalışmadan emekli olabilecekler.
  • Düzenlemede ev hanımlarının emeklilik yaşı çocuk sayısına göre esnetilecek.
  • Düzenlemeden daha önce çalışmış kadınlarda yararlanacak.
  • Kadınların doğum borçlanması yaparak prim kazanabilmesi içinde de çalışma başlatılacak.

EMEKLİ OLACAK EV HANIMLARI AYLIK NE KADAR PRİM ÖDEYECEK?     

Yeni Şafak’ta yapılan habere göre: Ev hanımlarının temmuz ayı itibariyle ödemeleri gereken prim 4.293 TL’dir. Devlet üçte bir oranında prim desteği sağlayacağı için ev hanımlarının emekli olması için aylık ödenmesi gereken prim 2.863 TL’dir. Devletin yıllık prim desteği ise 17.160 TL’dir.

EV HANIMLARI EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Emeklilik başvurusu yapmak isteyen ev hanımları e-devlet üzerinden veya direkt Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri aracılığı ile gerçekleştirmeleri mümkün olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...