Etna Yanardağı yeniden patladı! Kırmızı alarm verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Etna Yanardağı yeniden patladı! Kırmızı alarm verildi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberleri: İtalya'nın güneyindeki aktif yanardağlardan Etna, kül ve lav püskürttü. Yanardağın püskürttüğü küllerin yaklaşık 4 bin 500 metre yüksekliğe ulaştığı.

Sicilya Adası'nda yüksekliği 3 bin 300 metre civarında olan Etna Yanardağı, dün akşamüstü kül ve lav püskürtmeye başladı. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) Katanya şubesinin açıklamasında, Etna'nın güneydoğusundaki kraterden güçlü bir lav akışı olduğu ve yanardağın püskürttüğü küllerin yaklaşık 4 bin 500 metre yüksekliğe ulaştı.

KIRMIZI UYARI YAPILDI

İtalyan basınında yer alan haberlerde de Etna'daki lav akışının kilometrelerce uzaklıktan görülebildiği ve yanardağdaki volkanik hareketlilik nedeniyle bölgeden geçen uçaklar için de kırmızı kodlu uyarı verildi. 

ŞEHİR KÜLLERLE KAPLANDI

Etna'nın püskürttüğü küller sebebiyle Zafferana gibi yanardağ çevresindeki yerleşim yerlerinde de pek çok cadde ve aracın üstünün küllerle kaplandı. Etna, kıta Avrupası'nın en yüksek aktif yanardağı olma özelliği taşıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...