Ethem Sarısülük'ün cenazesi toprağa verildi

/ Kaynak: İHA
Ethem Sarısülük'ün cenazesi toprağa verildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerinde yaralanarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün cenazesi memleketi toprağa verildi.

Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerinde yaralanarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün cenazesi memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Beylice köyünde toprağa verildi. nbsp;Ankara'daki cenaze törenin ardından Çorum'a gönderilen Sarısülük'ün cenazesini getiren konvoy Sungurlu girişinde Baktat tesislerinde bir grup vatandaş tarafından karşılandı. Tesislerde toplanan ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Sarısülük'ün fotoğrafları bulunan grup çeşitli sloganlar attı. Cenazenin ilçeye gelmesi ile birlikte grup Ankara-Çorum karayolunu trafiğe kapattı. Tesiste karşılanan Sarısülük'ün cenazesi daha sonra karayoluyla Beylice köyüne götürüldü. Cenaze töreni nedeniyle ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemleri alındı. nbsp;
Köy meydanında düzenlenen cenaze törenine Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri Cem ve Mustafa Sarısülük, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Helallik alınmasının ardından Sarısülük'ün cenazesi daha sonra vatandaşların omzunda köyün yaklaşık 1 kilometre bulanan köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi.
Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar, yaptığı açıklamada, Sarısülük'ün ölümüne neden olan kişinin bilindiğini savunarak, "Koruyanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Şikayet yoluna başvurduk. Bütün gücümüzle bu katili açığa çıkarılması ve cezalandırılması için uğraşmalıyız" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...