Ethem Sarısülük davasında polise ilk ceza kesildi

Ethem Sarısülük davasında polise ilk ceza kesildi

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük'ü başından vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memuru Ahmet Şahbaz'a ilk ceza verildi.

İstanbul Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ankara'da düzenlenen gösterilerde Ethem Sarısülük'ü başından vurarak ölümüne neden olan polis memuru Ahmet Şahbaz'a 24 ay kıdem durdurma cezası verildi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürme" suçundan yargılanan polis memuru Şahbaz ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü de idari soruşturma başlatmıştı. Polis Başmüfettişi'nce yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma raporunda Şahbaz'ın ihracı talep edilirken daha önce herhangi bir soruşturma geçirmemiş olması nedeniyle bu cezanın en üst sınır olan 24 ay kıdem durdurma cezası olarak onanması gerektiği vurgulandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, Polis Başmüfetişi'nin talebini onaylayarak Şahbaz için istenen 24 ay kıdem durdurma cezasını onadı.


KARŞILIĞI İHRAÇTIR


Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, "Disiplin soruşturmasına müdahil olmak istedik ancak emniyet soruşturmanın gizli yürütüldüğünü belirterek bizim bu talebimizi karşılamadı. Bizim müdahil olma hakkımız engelendi. 24 ay kıdem durdurma cezası verildiyse bu Sarısülük'ü öldürme olayıyla ilgili olduğuna inanmak istemiyoruz. Böyle bir olayın karşılığı Emniyetin disiplin tüzüğünde belirlenmiştir. Bu da adam öldürmenin karşılığı ihraçtır. Meslekten ihraç cezası verilmesi gerekirdi. İmtiyazlı bir yaklaşımla bakılmış ve kapatılmıştır" dedi.


KUSURUM YOK


Şahbaz, Sarısülük'ün ölümüne neden olan 1 Haziran 2013'teki olay sonrasında Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Şube Müdürlüğü'nden Şanlıurfa'ya tayin edilmişti. Sarısülük'ün öldürülmesiyle ilgili bir yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz, duruşmaya peruk takarak gelmişti. Şahbaz duruşmada, "Hedef alarak ateş etmedim. Havaya ateş etmeseydim göstericiler beni linç edecekti. Olay sırasında kanunun bana tanıdığı silah kullanma yetkisinin doğduğu kanaatindeyim. Ethem Sarısülük hayatını kaybettiği için üzgünüm. Maktulün ölümünde benim hiçbir kusurum ve hatam yoktur. Maktulün ölümüne sebep verenler havaya ateş ederken bana taş atanlar ve saldıranlardır" diye savunma yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...