Eşya alacaklardı, enkaz altında kaldılar! Malatya'da baba ve kızı sağ salim kurtarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eşya alacaklardı, enkaz altında kaldılar! Malatya'da baba ve kızı sağ salim kurtarıldı

GÜNDEM Haberleri

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde kentteki hasarlı bazı binalar yıkıldı. Yıkılan bir binanın enkazı altında kalan Aziz Deliktaş ve kızı Şeyma Deliktaş, ekiplerin çalışması sonrası kurtarıldı. Baba ve kızı ambulansla hastaneye kaldırılırken, Aziz ve Şeyma Deliktaş'ın evlerine eşya almak için girdikleri öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası 10 kentte büyük yıkım meydana geldi. 'Asrın felaketi' olarak nitelenen depremin ardından bölgede adeta deprem fırtınası yaşanırken, bugün ise Malatya'dan üzen haber geldi. Saat 12.04'te Yeşilyurt merkezli 5,6 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Depremde hasarlı bazı binalar yıkıldı, enkaz altında kalanlar oldu.

EŞYA ALMAK İÇİN GİRDİLER, BİNA YIKILDI

Depremde, Şeyh Bayram Mahallesi Destek Sokak'ta bulunan bir bina da yıkıldı. Binanın enkazında bir baba-kızın kaldığı bilgisini alan ekipler harekete geçti. AFAD, UMKE, itfaiye, asker ve arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda Aziz Deliktaş ve kızı Şeyma Deliktaş kurtarıldı.

Baba ve kızı ambulansla hastaneye kaldırılırken, Aziz ve Şeyma Deliktaş'ın evlerine eşya almak için girdikleri öğrenildi.

Eşya alacaklardı, enkaz altında kaldılar! Malatya'da baba ve kızı sağ salim kurtarıldı

"GİRMEYİN DEDİK, ZATEN 3 SANİYE SÜRDÜ"

Görgü tanıklarından Rüzgar Mehmet Bilici, Kahramanmaraş merkezli depremlerde kendisinin, kızının ve akrabalarının evinin yıkıldığını, deprem sonrasında Ankara'ya gittiğini, bugün de kente döndüğünü anlattı.

Kayınbabasının hasar gören evine bakmak istediklerini, bu sırada ikilinin eve girdiğini dile getiren Bilici, "Girmeyin dedik, zaten 3 saniye sürdü. Apartmanın önündeydim. O sırada birden bina yıkıldı. Bağırdım ama yapacak bir şey yok. Allah devletimizden de milletimizden de razı olsun. 'Devlet yok, yardım etmiyor' diyorlar ya, nankörler. Devletimiz de milletimiz de var, burada" dedi. (AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...