Esrarengiz türbe petrolü işaret ediyor! Köylüler heyecanlı: Parıl parıl parlıyor, adeta fışkırıyor...

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sivas'ta bir köy, petrol heyecanı yaşıyor. Köylüler, "Bahar aylarında adeta yer altından petrol fışkırır gibi oluyor, su parıl parıl parıldıyor" derken, köyde bulunan esrarengiz türbenin hikayesi de bu ihtimali güçlendirdi.

Türkiye, enerji alanında yaptığı atılımlarla son yıllarda adından söz ettirmeye devam ederken, doğu illerinde de petrol umudu artıyor. Özellikle Güneydoğu'daki illerde yıllar önce araştırma yapılan ve sonrasında betonla kapatılan kuyular gündeme gelirken, bir gelişme de Sivas'ta yaşandı.

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Karacaören köyü, son günlerde petrol heyecanı yaşıyor. Köy sakinleri, zeminden adeta fışkıran yağ tortulu renkli sıvının petrol olabileceğini düşünerek yetkililere çağrıda bulundu. Köyde bulunan 'Katran Baba Türbesi' de hikayesiyle bu iddiaları güçlendirdi.

'KATRAN' PETROL OLABİLİR

Yakın bir zamanda restore edilen türbenin kitabesinde yer alan rivayete göre; Fatih Sultan Mehmet'in yolu, 1473'te Otlukbeli seferinde bu köyden geçer. Ancak atlar uyuz yüzünden ilerleyemez hale gelir. Türbede mezarı bulunan Katran Baba olarak bilinen Sultan El Kamilin Sarı Şeyh'in asasını vurduğu yerden katran çıkmaya başlar. Bu katran atlara sürülür ve atlar şifa bulur.

Fatih Sultan Mehmet, Akkoyunlu Sultanı Uzun Hasan ile savaşmak için yoluna devam ederken Katran Baba köyde kalıp talebe yetiştirmeye devam eder. Katran Baba'nın asasıyla katran çıkarttığı yerde aradan asırlar geçmesine rağmen hala katran kalıntıları bulunurken, buradan kırılarak alınan parçalar Katran Baba’nın türbesini ve mezarını süslüyor. Köy sakinleri, katran olarak tanımlanan maddenin petrol olabileceği düşünüyor.

Esrarengiz türbe petrolü işaret ediyor! Köylüler heyecanlı: Parıl parıl parlıyor, adeta fışkırıyor...

"KATRANLAR BU BÖLGEDEN ÇIKARTILDI"

Bektaş, "Bu türbe 2022 yılında restore edildi. İş adamımız tarafından bölgenin maneviyatının geleceğe aktarılması için yaptırıldı. Gelecek nesiller unutmasın diye güzel bir çalışma yapılmıştır. İş adamımıza teşekkür ediyoruz. Katranlar bu bölgeden çıkartıldı. Katran Baba’nın atları tedavi etmek için çıkardığı katranlar. Kendi anıtına da katran bıraktık. Bizde anıtına toprak değil daha belirgin olması için katran koyduk" dedi.

"ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan köy muhtarı Erhan Bektaş, "Burada yıllardan beri petrol veya gaz olabilir, bilmediğimiz bir sıvı akıp gidiyor. Bu sıvının devletimiz tarafından araştırılıp ülke ekonomimize kazandırılmasını temenni ediyoruz. Şu anda güz ayında olduğumuz için sudaki karışım biraz zayıf ancak bahar aylarında çok daha belirgin bir hal alıyor. Gaza benzer bir görüntüsü var. Araştırılıp ülke ekonomisine kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

Esrarengiz türbe petrolü işaret ediyor! Köylüler heyecanlı: Parıl parıl parlıyor, adeta fışkırıyor...

PETROL OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

İki dönem önce köy muhtarlığı yapan İsmet Coşkun ise kendi muhtarlığı döneminde bölgede inceleme yapıldığını belirtip, "Buraya çok gelenler oldu. Araştırma yapıp gittiler ancak bize bir bilgi vermediler. Bahar aylarında adeta yer altından petrol fışkırır gibi oluyor. Su parıl parıl parıldıyor. Ancak gaz yağı mı? petrol mü? doğalgaz mı? Bilemiyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...