Esnaf üzerinden kirli provokasyona geçit verilmedi! İletişim Başkanlığı gerçeği açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Esnaf üzerinden kirli provokasyona geçit verilmedi! İletişim Başkanlığı gerçeği açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi '2023'ün ilk 6 ayında Türkiye genelinde 70 bine yakın esnaf kapısına kilit vurdu' iddiası ile ilgili yapılan algı çalışmasını müsaade etmedi. DMM, konuyla ilgili gerçek verileri paylaştı.

Sosyal medya özellikle siyasi kar edebilmek için oluşturulan algı çalışmaları için son derece uygun bir mecra haline geldi. Bu doğrultuda tamamen yanlış veya çarpıtılmış bilgiyi sosyal medyada kitlelere hız bir şekilde ulaştırıp etkileri altına almak için yapılan algı operasyonuna bir yenisi eklendi.

ESNAF ÜZERİNDEN KİRLİ PROVOKASYONA GEÇİT YOK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), esnaf üzerinden yapılmaya çalışılan kirli provokasyona geçit vermedi. 

TOBB VERİLERİNİ PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabı üzerinden iddialara ilişkin açıklamada bulunan DMM, TOBB verilerine göre kapanan şirket sayısının toplam 9 bin 852 olduğunu bildirdi. 

Esnaf üzerinden kirli provokasyona geçit verilmedi! İletişim Başkanlığı gerçeği açıkladı

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"2023'ün ilk 6 ayında Türkiye genelinde 70 bine yakın esnaf kapısına kilit vurdu" iddiası doğru değildir. TOBB verilerine göre, 2023'ün ilk 6 ayında kurulan şirket sayısı 65 bin 118, kapanan şirket sayısı ise toplam 9 bin 852'dir.

Kaynak: Haber Merkezi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...