Eski bakan Necmettin Cevheri, 93 yaşında hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Eski bakan Necmettin Cevheri, 93 yaşında hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Eski bakanlardan Necmettin Cevheri tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da 1930'da dünyaya gelen Cevheri, Adalet, Tarım ve Turizm bakanlıkları ile başbakan yardımcılığı yapmıştı.

Eski bakanlardan Necmettin Cevheri Ankara'da 93 yaşında Ankara'da hayata gözlerini yumdu. Cevheri, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları sebebi ile Güven Hastanesi'nde tedavi görüyordu, ölüm haberi az önce geldi. 

NECMETTİN CEVHERİ KİMDİR?

Necmettin Cevheri, 1930 yılında Şanlurfa’da dünyaya geldi. 1965’de siyasete giren ve yıllarca Süleyman Demirel ile birlikte politika yapan Cevheri, 30 yıl süreyle TBMM’de Milletvekilli olarak bulundu. 

Turizm, Adalet, Tarım ve Devlet Bakanlıklarının yanı sıra Başbakan Vekilliği de yapan Cevheri, Tansu Çiller hükümetlerinde de bakanlık görevinde bulunmuştu.

Güneydoğu ve Şanlıurfa’nın köklü bir ailesinden olan Necmettin Cevheri’nin babası Hacı Ömer Cevheri de Kurtuluş Savaşı'nda Urfa'nın düşman işgalinden kurtarılmasında önemli rol  oynamış ve Kırmızı Şeritli İstiklâl Madalyası ile ödüllendirilmişti. Necmettin Cevheri’nin oğlu İbrahim Cevher Cevheri ile yeğeni Sabahattin Cevheri de milletvekilliği yapmıştı.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...