Eserleri yurt dışına çıkarma kararı cumhurbaşkanında

Eserleri yurt dışına çıkarma  kararı cumhurbaşkanında

GÜNDEM Haberleri

Kültür ve tabiat varlıkları, sergilenmek amacıyla yurt dışına artık Bakanlar Kurulu yerine cumhurbaşkanı kararıyla çıkarılacak.

Damla Peker ANKARA

Askerî müzelerdeki eserlerin yurt içi ve yurt dışında sergilenmesi için gelen taleplerde ise Genelkurmay Başkanlığı yerine Millî Savunma Bakanlığının (MSB) görüşü alınacak. Uygun görülen müracaatlar ise Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak.
Kültür varlıklarının yurt dışına çıkarılması konusunda nakil ve ambalajlamanın varlıkların özelliklerine göre uzman bir firma tarafından yapılması şartı getirildi. Yönetmelikte ayrıca varlıkların sigorta poliçelerinin yanı sıra, sigorta priminin ödendiğine dair makbuz alınması şartı da eklendi.
Yönetmelikte, yurtdışına varlık götürecek veya getirecek yabancı görevlilerin tanımları da revize edildi. Eski yönetmelikte bu kişiler “Türkiye’de görevli elçilikler ve uluslararası kuruluşlar ile konsolosluklar mensubu diplomatik statüye sahip kişiler” olarak tanımlanırken, yeni düzenlemede “Türkiye’de görevli diplomatik ve konsüler temsilcilikler ile uluslararası kuruluşlar mensubu diplomatik statüye sahip kişiler” olarak yer aldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...