Esad’ın savaş uçağı sınırımızda düştü

Düzenleyen:
Esad’ın savaş uçağı sınırımızda düştü

GÜNDEM Haberleri

Türkiye-Suriye sınırında Suriye rejimine ait bir savaş uçağı düştü. Hatay’ın Suriye sınırında saat 18.30 sıralarında Suriye rejimine ait MİG-21 savaş uçağı yaşanan arıza sebebiyle düştü.

Uçağın pilotu düşmeden önce Türk tarafına arızayı bildirdikten sonra paraşütle atlayarak kurtuldu. Uçağın ise Türkiye tarafına düştüğü bildirildi. Başbakan Binali Yıldırım, düşen uçakla ilgili, “Suriye rejimine ait MİG-23 uçağı düştü. Pilotun atladığı tahmin ediliyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Uçağın Suriye topraklarına, pilotun ise muhtemelen ya Türkiye tarafına ya da Suriye tarafına düştüğü varsayılıyor. Olay Samandağ Yaylacık mevkiinde meydana geliyor. Durum bundan ibaret” ifadelerini kullandı. 
Hatay Valisi Erdal Ata da, “Jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotların atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz” açıklamasında bulundu.

MUHALİFLER ÜSTLENDİ
Bu arada Suriyeli muhalifler, İdlib’in kırsalını bombalayan Esad rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı. Muhalif askerî grup Ahraru’ş Şam’ın sözcüsü Ahmed Karaali, “Rejim uçağı İdlib kırsalını bombalarken alçaktan uçuş yapıyordu. 23 mm uçaksavar ile vurduk. İsabet alınca uçakta teknik arıza oldu. Ardından düşmeye başladığı görüldü” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...