Erzurum'daki saldırıya ilişkin Vali Memiş'ten ilk açıklama: İmamoğlu miting müracatı yapmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erzurum'daki saldırıya ilişkin Vali Memiş'ten ilk açıklama: İmamoğlu miting müracatı yapmadı

GÜNDEM Haberleri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Erzurum programında saldırıya uğramış, saldırının sorumlusu olarak Erzurum Valisi Okay Memiş'i hedef almıştı. Olayla ve sorumlularla ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirten Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına Vali Memiş'ten ilk cevap geldi. Memiş, İmamoğlu'nun miting müracatı yapmadığını söylerken, konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Erzurumlu'lara provokatörler diyen İBB Başkanı'na sert tepki gösterdi.

İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasının yankıları sürüyor. Saldırıyla ilgili Vali Okay Memiş ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i sorumlu tutan İmamoğlu "Hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

Olayın ardından  CNN Türk ekranlarında açıklama yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, İmamoğlu'nun ziyaretinin kendilerine miting gibi değil esnaf ziyareti gibi bildirildiğini belirtti.

'CİDDİ GÜVENLİK TEDBİRİ ALDIK'

Yasaklayıcı bir tavır sergilemediklerini belirten Memiş, "Resmi miting alanı dışında, muhtemel buluşma yeri 'Havuz Başı' dediğimiz meydandı.Bizim sorumluluğumuz vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaktır. Bize yapılan müracaat neticesinde Sayın İmamoğlu'nun havalimanına ulaşıp konuşma yapacağı yere kadar çok ciddi tedbir aldık." diye konuştu.

Erzurum'daki saldırıya ilişkin Vali Memiş'ten ilk açıklama: İmamoğlu miting müracatı yapmadı

PROVAKÖRLERİN TESPİTİ YAPILACAK

Tedbirlere rağmen belli bir kesimden tepki geldiğini buna da emniyet güçlerince çok sert müdahalede edildiğini söyleyen Memiş, "İlçe seçim kurulları buna karar veriyor. Biz her türlü tedbiri aldık. Onlar 'esnaf ziyareti ve akabinde konuşma yapılacak' dedi. Biz mevzuat ne gerektirirse onu söyledik. Biz kendilerinin bu ziyaretinde tüm tedbirlerimizi aldık. TOMA'lar olaya müdahale ettiler. Sükûnet tesis edilmiştir. Provokasyonlarla ilgili tespitlerimizi yapacağız, suç ve suç unsurunun tespit edilmesiyle beraber yargıya intikal ettireceğiz." dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: KENDİSİ PROVOKATÖR

Olayların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Ekrem İmamoğlu'nu suçladı. "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür" diyen Bakan Soylu, "Bu provokasyonun adım adım nasıl hazırladığını tek tek açıklayacağım." ifadelerini kullandı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...