Erzurum'da Gezi sanıkları serbest bırakıldı

/ Kaynak: CHA
Erzurum'da Gezi sanıkları serbest bırakıldı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

İstanbul Gezi Parkı olayların katıldıkları iddiasıyla yakalanan 8 üniversite öğrencisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri geçen yıl, Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları ve terör örgütü 'TKP/ML-Konferans' üyesi oldukları iddiasıyla geçen yıl haziran ayında aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 8 kişiyi yakalamıştı. Göz altına alınan zanlılar daha sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün tutuklu sanıklar hakim karşısına çıktı. Suçsuz olduklarını iddia eden zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sanıklara destek olmak amacıyla duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile Erzincan Milletvekili Muharrem Işık izledi.
Duruşma sonrasında adliye binası önünde açıklama yapan Milletvekili Aygün," Bu tahliyeler ile Gezi olaylarından dolayı cezaevlerinde tutuklu bulunan tek bir sanık kalmadı. Başından beri Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili hiçbir dava açılmamalıydı. çünkü ortada bir suç yoktu. Bir özgürlük eylemini suça çevirdiler. Bugün de burada Erzurum' da mahkeme Gezi olaylarının bir suç olmadığını bizlere gösterdi. Sonuçtan biz ve tutuklu bulunanlar ile yakınları sevinçli" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...