Erzurum'da FETÖ/PDY'den 399 kişi tutuklandı

Düzenleyen:
Erzurum'da FETÖ/PDY'den 399 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Erzurum Valiliği 15 Temmuz darbe girişimi sonrası il genelinde 804 kişinin görevden uzaklaştırıldığını, 399 kişinin ise tutuklandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, darbe girişimi ardından Erzurum genelinde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında, 57 kurumdan 804 kişin görevden alındı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 150 kişinin görevden alındığı, 69 kişinin ise tutuklandığı belirtilen açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği'nden 100 kişinin görevden uzaklaştırıldığı, 5 kişinin de tutuklandığı bildirildi. İl Emniyet Müdülüğü'nde 80 kişinin görevden uzaklaştılıp, 83 kişinin ise tutuklandığının aktarıldığı açıklamada, il genelinde tutuklama sayısının kurumlar ve siviller dahil 399 kişiyi bulduğu aktarıldı. Valilik, "Ayrıca 62 kişi gözaltında olup 102 kişi serbest bırakılmış, 383 kişi de adli kontroldedir. Görevden uzaklaştırılanlar hakkında adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...