Erzurum güne karla başladı! Kent beyaza büründü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Doğu Anadolu'da kar etkili oluyor. Yurt genelinde soğuk hava etkisini artırırken, Erzurum sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla beyaza büründü. Sürücüler zor anlar yaşarken, yetkililer yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Türkiye soğuk havaların etkisi altına girdi. Erzurum’da dün gece etkili olan fırtına, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Yağmurla birlikte devam eden kar yağışı, başta trafik olmak üzere hayatı olumsuz etkiledi.

Yetkililer olumsuz hava şartlarına dikkat çekerek; soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı. Belediye ekipleri cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarına başladı.    

Erzurum güne karla başladı! Kent beyaza büründü

PALANDÖKEN GEÇİDİNDE KAR VE TİPİ ESARETİ

Yoğun kar yağışı ve tipi, Palandöken geçidinde sürücüleri zor durumda bıraktı. Enerji hatlarında yaşanan sıkıntı nedeniyle karanlıkta kalan onlarca köy ve mezra kar üstü araçlarla ekiplerin bölgeye sevk edilmesiyle giderildi. 

Erzurum güne karla başladı! Kent beyaza büründü

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolda mahsur kalan sürücüleri kurtarmak için seferber oldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kar yağışı ve tipinin etkili olacağını ve sürücüleri buzlanmalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.  

Erzurum güne karla başladı! Kent beyaza büründü

EĞİTİME KAR ENGELİ

Erzurum'da, Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. 

Erzurum güne karla başladı! Kent beyaza büründü

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerine bağlı ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...