Ertuğrul var, tehlike yok

Ertuğrul var, tehlike yok

GÜNDEM Haberleri

ASELSAN tarafından yerli ve milli imkanlar kullanılarak geliştirilip üretilen ‘Ertuğrul Bomba İmha Robotu’ ile İstanbul’da 120 şüpheli pakete müdahalede bulunuldu.

Ertuğrul Bomba İmha Robotu, Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi İstanbul’da da kullanılıyor. El yapımı patlayıcıları zorlu şartlar altında emniyetli bir mesafeden etkisiz hâle getirebilen robot, 85 kilogram ağırlığında su geçirmeyen bir gövdeye sahip. Aralıksız dört saatin üzerinde çalışıyor ve otuz santimetreye kadar da su birikintisinden de geçiyor. İmha robotu, -20 ila 69 santigrat derece sıcaklık aralığında bile görev yapıyor. Hareket sistemine eklenen özel bir mekanizmayla her türlü arazi ve yüzeyde yüksek hareket kabiliyetiyle robot, kolunun yaklaşık iki metreye kadar uzamasıyla kullanılıyor. Uzmanlar, ‘Ertuğrul’u bilgisayardan kontrol edip hareketlerini takip ediyor.  İSTANBUL

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...