Ertuğrul Şehitleri için Mevlid-i Şerif okundu

/ Kaynak: AA
Ertuğrul Şehitleri için Mevlid-i Şerif okundu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Osmanlı zamanında Japonya'da kayalıklara çarparak batan Ertuğrul Firkateyni şehitleri için şehitlikte tören düzenlendi ve Mevlid-i Şerif okundu.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Belediye Başkanı Katsumasa Taşima, eşleriyle birlikte gittikleri şehitlikte başlayan törenin ardından Ertuğrul Firkateyni'nin battığı kıyılara tekne ile giderek, geminin kayalıklara çarptığı noktaya çiçek attı.

Törenin ardından kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Kılıç, Kuşimoto'da iki gündür yapılan törenlerde duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, Ertuğrul faciasının Türk-Japon ilişkilerinin temeli olduğunu söyledi. Kılıç, gelecek dönemde de bu tür etkinlikleri gerçekleştirmek istediklerini ifade ederek, bu anlamda destek sağlayan Kuşimoto halkına teşekkür etti.

Denizdeki törenin ardından şehitlikte Tokyo Camisi İmamı Muhammed Alas, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından mevlid okudu. Mevlid sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, etkinlik dualarla sona erdi.

Diğer yandan Büyükelçi Kılıç, şehitlikteki Türk Müzesi'nde sergilenmek üzere Türkiye tarafından yaptırılan şehitliğin açıldığı 1937 yılında bastırılmış "Hatıra Madalyasını" Kuşimoto Belediye Başkanı Katsumasa'ya takdim etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...