Erkin Erdoğdu kimdir? Paw Guards'ın yöneticisi Erkin Erdoğdu neden tutuklandı?

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr, haberler.com, tgrthaber.com.tr
- Güncelleme:
Erkin Erdoğdu kimdir? Paw Guards'ın yöneticisi Erkin Erdoğdu neden tutuklandı?

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr, haberler.com, tgrthaber.com.tr

Erkin Erdoğdu son zamanlarda sosyal medyada ve arama motorlarında en çok aranılan isimlerden birisi oldu. Erkin Erdoğdu’nun tutuklanması ile vatandaşlar bu ismin kim olduğunu daha çok merak etmeye başladılar ve arama motorlarında “Erkin Erdoğdu kimdir? Paw Guards'ın yöneticisi Erkin Erdoğdu neden tutuklandı?” sorularının cevaplarını araştırmaya başladılar. İşte o detaylar…

Paw Guards isimli hayvan hakları derneğinin başkanlığını yapan Erkin Erdoğdu 31 Ağustos Perşembe tarihinde gözaltına alındı. Özellikle sosyal medyada Erkin Erdoğdu’nun tutuklanması geniş yankı buldu. Bunun üzerine vatandaşlar arama motorlarında “Erkin Erdoğdu kimdir? Paw Guards'ın yöneticisi Erkin Erdoğdu neden tutuklandı?” sorularının cevaplarını araştırmaya başladılar. İşte Erkin Erdoğdu kimdir? Erkin Erdoğdu neden tutuklandı sorularının cevapları…

Erkin Erdoğdu kimdir? Paw Guards'ın yöneticisi Erkin Erdoğdu neden tutuklandı?

ERKİN ERDOĞDU KİMDİR?

Haberler.com’da yer alan bilgilere göre: Erkin Erdoğdu, bir süredir adından söz ettiren Pati Koruyucuları Derneği'nin (Paw Guards) kurucusudur. Erdoğdu hakkında kaç yaşında ve nereli olduğuna dair bilgi bulunmuyor.

59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş cezası ve çok sayıda suçtan aranması olan Erkin Erdoğdu, Ankara'nın Keçiören ilçesinde yakalandı. Polisleri fark edince kaçmaya çalışan Erkin Erdoğdu, yaşanan kovalamaca sonucu yakalandı. Erdoğdu, adli işlemler yapıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erkin Erdoğdu kimdir? Paw Guards'ın yöneticisi Erkin Erdoğdu neden tutuklandı?

PAW GUARDS'IN YÖNETİCİSİ ERKİN ERDOĞDU NEDEN TUTUKLANDI?

Hayvan hakları derneği olarak tanıtılan Paw Guards’ın başkanlığını yapan Erkin Erdoğdu hakkında İl Emniyet Müdürlüğü'nce hayvan hakları savunuculuğu adıyla 'dolandırıcılık' ile 'tehdit' ve 'belgede sahtecilik' suçlarından hakkında 59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunmasından dolayı yakalama emri çıkarıldı ve Erkin Erdoğdu 31 Ağustos Perşembe günü tutuklandı.

Erkin Erdoğdu saklandığı ev tespit edildi ve Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından adrese operasyon düzenlendi. Erkin Erdoğdu polislerden kaçmaya çalıştı fakat polisler tarafından yakalandı.

Erkin Erdoğdu hapis cezasının yanında pek çok suçtan dolayı da aranıyordu. Erdoğdu’nun emniyetteki işlemleri bittikten sonra sevke edildiği hakimlik tarafından tutuklandı.

Erkin Erdoğdu kimdir? Paw Guards'ın yöneticisi Erkin Erdoğdu neden tutuklandı?

DERNEĞİN ARAŞTIRILMASI İÇİN KAMPANYA DÜZENLENMİŞTİ

Sosyal medya fenomeni Jahrein gerçek adı ile Ahmet Sonuç YouTube kanalında “Yeni Bir İş Alanı: Hayvansever Sömürüsü” isimli videosu ile gündeme gelmiş #PawGuardsAraştırılsın etiketini gündeme getirmişti.  Jahrein, videoda “İşleri sosyal medyadan sponsor alıp para kazanmak olan Paw Guards hiçbir işini parayla yapmıyor, çalışanların hepsi gönüllü. Beslemeyi çalışanlara yaptırıyorlar, barınmayı çalışanlara yaptırıyorlar, hatta videoları bile çalışanlar çekiyor. Paw Guards sadece videoları paylaşarak para toplamaya ve sponsor almaya devam ediyor. Satın alınan kulübeler sahiplerine gönderilmiyor, siz evinizde kulübeyi kurup sokaktaki hayvanlara bırakmıyorsunuz. Siz parayı gönderiyorsunuz, karşılığında kulübe kuruluyor mu bilmiyorsunuz.” ifadelerini kullanmıştı.

Jahrein'in konuyla ilgili paylaştığı video, tartışmayı daha da alevlendirdi. Bir videoda Jahrein, daha önce ticari ilişkileri olduğunu belirttiği Erkin Erdoğdu'nun dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hatta saldırı gibi birçok suçtan dolayı davalık olduğunu ve mahkumiyet aldığını açıkladı. 

Paw Guards ise konuya karşılık olarak şu ifadeleri kullandı: "Paw Guards Ailesi Unutmayın ki gecenin en karanlık anı.. Güneşin doğmasına en yakın andır. Tüm Pati Koruyucularına duyurun, biz değil onlar anlatacak bizi"

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr, haberler.com, tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...