Ergenekon'da, teğmenlerden İlker Başbuğ'a asker selamı

/ Kaynak: AA
Ergenekon'da, teğmenlerden İlker Başbuğ'a asker selamı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ergenekon Davası'nda tutuksuz yargılanan teğmenler Noyan Çalıkuşu ve Mehmet Ali Çelebi, savunmalarına başlamadan önce, İlker Başbuğ'u "baş selamı" ile selamladı.

Ergenekon Davası'nda tutuksuz yargılanan teğmenler Noyan Çalıkuşu ve Mehmet Ali Çelebi mütalaaya ilişkin son savunmalarını yaptı. Sanıklar Çalıkuşu ve Çelebi savunmalarına başlamadan önce, İlker Başbuğ'u "baş selamı" ile selamladı. 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 316'ıncı duruşmasında tutuksuz yargılanan teğmenler Noyan Çalıkuşu ve Mehmet Ali Çelebi son savunmalarını yaptı. Hakkındaki suçlamaları reddetti. Silivri'de görülen duruşmaya 55 tutuklu sanık katıldı. Eski genelkurmay başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada tutuksuz sanıklar teğmenler Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu söz aldı. Savunmalarına başlamadan önce İlker Başbuğ'u' "baş selamı" ile selamladı. Teğmen Noyan Çalıkuşu, mütalayı eleştirdi. nbsp; "Terör örgütleriyle savaşırken, terör örgütüne üye olmakla suçlanmam büyük bir çelişki. Mütalaaya göre, hükümet karşıtı olmak, darbe suçlusu olmak için yeterlidir" dedi.
Cumhurbaşkanına suikast hazırlığı içinde olduğu şeklindeki iddiaları da reddeden çalıkuşu, "benim gibi, buradaki insanların da suçsuz olduğunu düşünüyorum" dedi.
Teğmen Mehmet Ali Çelebi de ''mütalaada komiklikler var'' diyerek iddia makamını eleştirdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Özese, Çelebi'yi uyardı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...