Ergenekon'da 10 yıl aldı komşuya sığındı, canı isterse kaçacak

Ergenekon'da 10 yıl aldı komşuya sığındı, canı isterse kaçacak

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin iade talebini kabul etmeyen Bulgaristan iki ülke arasında iade anlaşması olmadığından Levent Temiz'in 15 gün içinde ülkeyi terk etmesini istedi

Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından Bulgaristan'a kaçan Levent Temiz'le ilgili belirsizlik sürüyor. Bulgar makamlarının Levent Temiz'e iki ülke arasında iade anlaşması olmadığı için 15 gün süre verdiği öğrenildi. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz, kararın açıklanmasından üç gün sonra Kırklareli üzerinden sınırı geçmek isterken Bulgar yetkililer tarafından 8 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı. 5 gündür Bulgaristan'da gözaltında tutulan Temiz'e Bulgar yetkililerin 8 Ağustos'tan itibaren Bulgaristan'ı terk etmesi için 15 gün süre verdikleri öğrenildi. Türkiye'nin Bulgaristan ile iade anlaşması olmadığı için güvenlik güçlerinin iade talebine Bulgaristan'ın nasıl cevap vereceği bilinmiyor. Öte yandan, Temiz'in Türkiye dışında başka bir ülkenin ismini vererek, o ülkeye giriş yapmasının önünde de engel bulunmuyor. Bulgar hükümetinin Temiz'e verdiği süre 23 Ağustos Cuma günü sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...