Eren Abluka-3 ve Eren Abluka-4 operasyonları başlatıldı

Düzenleyen:
Eren Abluka-3 ve Eren Abluka-4 operasyonları başlatıldı

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı tarafından Batman ve Diyarbakır’da 1735 personelin katılımıyla eş zamanlı "Eren Abluka-3 ve Eren Abluka-4" operasyonları başlatıldı.

Mehmetçik terör örgütlerine geçit vermiyor. Son günlerde ardı ardına yapılan Pençe-Kilit Operasyonları ve MİT'in Suriye'nin Kobani bölgesinde öldürdüğü 3 üst düzey teröristlerle terör örgütlerine adeta darbe vuruldu. Kuzey Irak'a düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonlarında 45 terörist öldürüldü ve PKK yuvaları yerle bir edildi. Türk ordusu hain terör örgütlerine yönelik 2 operasyon daha başlattı. 

Batman'da “Eren Abluka-3 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan” ve Diyarbakır Yaylak bölgesinde; “Eren Abluka-4 Şehit Jandarma Er Mustafa Özkan” operasyonları başlatıldı. 

2 BİN 800'E YAKIN PERSONELLER 2 FARKLI OPERASYON

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde eş zamanlı başlatılan Eren Abluka-3 operasyonunda; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1053 personel, 84 operasyonel tim, Eren Abluka-4 operasyonunda, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timlerinden 682 personel, 44 operasyonel tim olmak üzere toplam 1735 personel 128 operasyonel tim görev alıyor.

PATLAYICI YAPIMINDA KULLANILAN MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonun 1’inci gününde; Diyarbakır ili Yaylak bölgesinde yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde; patlayıcı yapımında kullanılan 1000 kg. amonyum nitrat, 1 adet 60 mm. aydınlatma havan mühimmatı, 1 adet K413 tipi el bombası ile çok sayıda yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...