Erdoğan'ı misafir eden köy okul ve yol istiyor

Erdoğan'ı misafir eden köy okul ve yol istiyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın 1978'de bir gece kaldığı ve minnetle andığı Van'ın Çaybağı köyündeki o eve gittik.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 35 yıl önce Milli Selamet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanıyken Van'ın Saray ilçesine bağlı Çaybağı köyüne misafir oldu. Erdoğan, Çaybağılıların misafirperverliğini hiç unutmadı. Hatta Van ve Özalp mitinginde dillendirdi. Başbakan, 120 haneli Çaybağı köyüne yoğun programı sebebiyle ikinci defa gidemedi, ancak kendisini misafir eden köylülerle kısa süre de olsa Özalp'teki toplu açılış töreni sonrası ayaküstü sohbet etti. Erdoğan'ın gençliğinde bir gecesini misafir olarak geçirdiği iki katlı ev, o günkü gibi duruyor. O dönem evin reisi olan Hacı Tozlu Güler 1982 yılında vefat etmiş. Bugün evde oğulları Mehmet Şirin Güler ve torunları oturuyor. Köylülerden Abdülhakim Ayyıldız, Erdoğanlı o günü çok iyi hatırlıyor. Ayyıldız, "Başbakan'ın babası Ahmet Erdoğan da peynir ustası olarak köyümüzde altı ay kalmıştı" dedi. Çaybağı köylüleri, Erdoğan'dan sağlık ocağı, okul ve asfalt istedi. Çözüm sürecine destek veren köylüler, "O bu işi çözemezse kimse çözemez" dedi. Çaybağılılar köylerinin Runnegar olan ve "Otur ye" anlamına gelen Kürtçe isminin isteyip istemediklerine ise "Evet istiyoruz" karşılığını verdi.

nbsp;Erdoğan'ı misafir eden köy okul ve yol istiyor
Erdoğan'ı misafir eden Hacı Tozu Güler 1982'de vefat etmiş. Güler'in oğlu Mehmet Şirin Güler babasının fotoğrafını gösterdi.

Oğuzhan ŞAHİN-VAN
Fotoğraf: Raşit Aydoğan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...