Erdoğan'dan yeni Rusya açıklaması

Düzenleyen:
Erdoğan'dan yeni Rusya açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Türkiye, küresel inovasyon endeksinde 2012 yılında 74. sıradaydı. Bu yıl 58. sıraya yükseldi. Bu tablo, ülkemizin verimlilik odaklı üretimden inovasyon odaklı üretime geçiş sürecinde olduğunun bir ifadesidir. Ama daha katetmemiz gereken çok mesafe var. Özellikle eğitim-öğretim alanında çok ciddi eksikliklerimiz bulunuyor.

TÜRKİYE ENERJİ OLARAK DIŞA BAĞIMLI

- Türkiye enerji ihtiyacı olarak dışa bağımlı. Rusya ile yaşadığımız sıkıntı ile hep doğalgaz kesilecek mi soruları soruldu. Isınma en büyük ihtiyaç çünkü. Doğalgazımızın yüzde 98'ini dışarıdan alıyoruz. En büyük alımı Rusya'dan yapıyoruz. Petrolde de Suudi Arabistan gibi tedarikçilerimiz bulunuyor. Katar'da önemli bir adım attık. Başbakan tarafından Azerbaycan'a yapılan ziyarette enerji görüşmeleri yapıldı.

ERDOĞAN'DAN RUSYA'YA HODRİ MEYDAN

- Türk Akımı isteklerimiz yerine getirilmediği için tarafımızdan rafa kaldırılmış bir projedir. Rusya ile krizi tırmandırmak için çalışmıyoruz. Onlar gibi konuşmuyor, diplomatik bir dille konuşuyoruz. Bu ülke yeri ve zamanı geldiğinde nasıl konuşacağını iyi bilir. Türkiye bir kabile devleti değildir. Biz egemenlik haklarımıza karşı operasyon yapanlara karşı uyarılarımızı yaptık. Rusya yaptırım uygularken, Türkiye yaptırım uygulamıyor. Biz ürünlerimizi gönderiyoruz. Niye gönderiyorsunuz dediklerinde biz de Rusya bizim stratejik ortağımız diyoruz. Alsan ne olur almasan ne olur. Başka pazarlar bulunur. Yeni kapılar açılır. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Türkiye sizin ithalatınızla yıkılacak bir ülke değil. Ürünlerimizi artırıp yeni pazarlar bulacağız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...