Erdoğan: Gelecek yardımların her kuruşu depremzedelerimiz için kullanılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan: Gelecek yardımların her kuruşu depremzedelerimiz için kullanılacak

GÜNDEM Haberleri

"Türkiye Tek Yürek" ortak yayına telefonla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kabine Toplantısında 136 milyon 589 liralık yardım topladık. Bizim katkımız da var. AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacaktır.' dedi.

Türkiye, depremzedeler için kenetlendi. Yardımların daha da artırılması için "Türkiye Tek Yürek" ortak düzenlendi. Canlı yayına bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki büyük depremden 11 şehrin ciddi şekilde etkilendiğini söyledi.

"ENKAZDA TEK BİR İNSANIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ"

Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da başsalığı dileyen Erdoğan "Devletimiz kurumları ekipmanıyla milletimizle anında harekete geçti. Arama kurtarma ve yardım çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz. İlk günlerdeki eksiklikler kısa sürede giderilmiş, çalışmalar hızlandırılmıştır. Hem arama kurtarma faaliyetleri hem mesajlarıyla yanımızda yer alan dost ülkelere teşekkür ediyorum. Enkaz altında tek bir insanımızı bırakmayacağız" dedi.

"136 MİLYON 589 BİN LİRA YARDIM TOPLADIK"

Enkeaz kaldırma çalışmalarının da sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: Şehirlerin kurulması için kolları sıvadık. 30 bin konut temeli atarak inşaya başlıyoruz. El birliğiyle bu imtihanında üstesinden geleceğiz. Kabine Toplantısında 136 milyon 589 bin liralık yardım topladık. Bizim katkımız da var. AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacak. Bütün kamu bankalarının katılımda paylarının ne olacağını izleyeceğiz. İnşallah bugün rekor kıracak rakamla milletimiz yüce gönüllüğünü gösterecektir. İlk anda 100 milyar olarak Hazine Maliye'den destek verdik. Bundan sonra da konut yapımı sırasında ne gerekiyorsa vermeye devam edecektir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...