Erdoğan'dan sert tepki: Türkiye'yi terörle anmak alçaklıktır

Erdoğan'dan sert tepki: Türkiye'yi terörle anmak alçaklıktır

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı bir iftar programında konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında Devlet Bahçeli de dahil herkese cevap verdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Birlik Vakfı'nın iftar programına katıldı. İftar sonrası konuşma yapan Erdoğan, "Terörist Türkiye" diye tweet atanlara sert çıktı. Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle: "Siyasetin temeli ahlaktır, doğruluktur. Kamu menfaatini kişisel hırsları üzerine koyabilmektir. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye bu konuda kıtlık yaşıyor. Türkiye gariplerin yurdudur. Mazlumların umut ışığıdır. Türkiye'yi terörist ülke olarak lanse etmeye çalışanların, Türkiye partisi olmak gibi bir amacı olabilir mi? Bunların karşısında bir olmak, beraber olmak, bunlara gereken cevabı demokrasi içinde verebilmektir. Saldırganların Türkiye üzerinden geçtiğini iddia edecek kadar kendi ülkelerine yabancılaştığını görüyoruz. Vatandaşlarımızı bir kez daha sokağa çıkardılar. Şehirlerimizde, mahallelerimizde gerilim havası oluşturulmak isteniyor. Medya yoluyla karalama kampanyaları oluşturdular. Türkiye terörden ve terör olaylarından çok çekmiş bir ülkedir. Suriye'deki olaylara hiçbir zaman mezhep penceresinden bakmadık.

KOBANİ'YE 2 BİN TIR YARDIM nbsp;

Türkiye'yi DEAŞ terör örgütü ile aynı parantez içine almak alçaklıktır, namertliktir. Son 5 ayda Kobani'ye 2 bin TIR'a yakın yardım malzemesi gönderdik. Kobani'de ocaklar tütüyor, kazanlar kaynıyorsa bu Türkiye'nin yaptığı yardımlar sayesindedir. 6-7-8 Ekim olaylarının tekrar yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde yeni bir devlet kurulmasına asla izin vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin bölgedeki kaosu fırsata çevirmelerine de izin vermeyeceğiz. Türkiye aleyhinde konuşanlar, en büyük ahlaksızlığı en büyük alçaklığı yapıyor. Şunu unutmayın; yel kayadan bir şey götürmez. Ama bu alçaklığa alet olanlar eninde sonunda hesabını verecekler bunu böyle bilsinler. Amacımız orada yaşayan mazlum kardeşlerimizin yaralarına derman olmaktır. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimize destek vermeye devam edeceğiz. 2 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Yaptığımız harcama 6 milyar doları aştı. Hadi destek verin gönderin bir şeyler diyoruz yok. Avrupa'nın tamamında 200 bin mülteci var şu anda. Bunların insana insan gibi bakmak gibi bir derdi yok. Bunlar 'Akdeniz'de bırakın ölsün, bırakın Ege'de ölsün' gibi bir düşünceleri var. Farkımız bu.

BAHÇELİ'YE GÖNDERME

Şimdi bakıyorsunuz bazı siyasetçiler çıkıyor şunu söylüyor, güya şahsıma atıfta bulunuyor, ne diyor 'sadece işte Araplar ile sadece Kobani'deki Tel Abyad'dakilerle uğraşanlar, Uygur Türklerini unutuyor' diyor. O zata ben söylüyorum, sen Uygur Türklerinin yaşadığı yere hayatında bir kere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti. Binlerce vatanlarından ayrılan Uygur Türkleri'ni vatandaşlığa kabul eden Türkiye oldu. Sen neredeydin ya? Sen Başbakan yardımcısıyken kaç kişiyi vatandaşlığa kabul ettin?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...