Erdoğan'dan sert eleştiriler: Terör çetesi şehit gelsin istiyor

Erdoğan'dan sert eleştiriler: Terör çetesi şehit gelsin istiyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan: 'Büyüyen Türkiye, faiz ve savaş lobilerini rahatsız etti. Bunlar tam terör çetesi. Ülkemize karabasan gibi çöktüler.'

Manisa'da Cumhuriyet Meydanı ile Turgutlu ilçesinde toplu açılış törenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonuna yönelik tepkisini sürdürdü. 11 yılda yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Ecdadımızın yaptığı gibi, gururuyla, onuruyla, büyüklüğüyle dünyada kendisini hissettiren bir Türkiye var. İşte bu yeni Türkiye, faiz, kan ve savaş lobilerini rahatsız etti. Burada acı olan, Türkiye içindeki bazı çevrelerin, birtakım örgütlerin bu kirli saldırıda görev almış olmasıdır. Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye'de 17 bin kilometre bölünmüş yol yapılabilir miydi? 79 senede 230 milyar dolar milli geliri olan bir Türkiye, 10 senede bunu 800 milyar dolar milli gelire yükseltebilir miydi? Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi 6-7. Ama bu olaylarla bakın yukarı doğru tırmandı. Bunun bedelini kim ödeyecek? İşte bu ihanet şebekesi, bu çeteler, bu örgütler... Toparlarız bunları hiç endişeniz olmasın" dedi. nbsp;Operasyonun bir hedefinin de çözüm süreci olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti: "Bir yıldır Manisa'ya şehit geliyor mu? Kaos loibisi güzel ülkemi karıştırmak, aziz milletimin kutlu yürüyüşünü durdurmak istiyor. 'Şehit nbsp;gelsin de zil takıp oynayalım' istiyor. Sizden bir şey isteyeceğim, sakın beddua etmeyin. Bedduaya lanet, duaya davet. Bize yakışan budur." nbsp;HSYK'ya ve Savcı Muammer Akkaş'a yüklenen Erdoğan, şöyle devam etti: "Çok ciddi bir iftira kampanyası var. Maalesef devletin içinde yapılaşmaya giden bir örgüt var. Malum savcı, marjinal örgütlerin militanları gibi bildiri dağıtıyor. Sen nasıl bir adamsın, kime hizmet ediyorsun önce bunu açıkla, seni tanıyalım. Dün de söyledim, bugün de söylüyorum. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na suç duyurusu yapıyorum. Bakalım ne yapacak? Sizler adli kollukla ilgili Danıştay'daki süreci etkileme hakkına sahip değildiniz. Anayasa'nın 138. maddesini çiğnediniz. Hangi ad altında olursanız olun bunu yapamazsınız. Hak, er veya geç yerini bulacaktır."
FİTNE UNSURLARINI TEMİZLEDİK
Akşam da AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından onuruna verilen yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, yaşanan nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;"komplo sürecini" milletin hayır duası ve desteğiyle birlikte atlatacaklarını belirtti. Son dönemde AK Parti'den istifa eden milletvekillerine de dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Efendim bazıları partiden ayrıldı. Ayrılmadı, ayırdık... Çünkü 'partimizin içerisinde maalesef bu tür fitne unsuru olanları artık barındırmanın bir anlamı yok' dedik ve MYK olarak kararımızı kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak verdik. Verince istifa ettiler. Etseniz de etmeseniz de bu hareket sizi kapıya koymuştur" diye konuştu.

nbsp;Erdoğan'dan sert eleştiriler: Terör çetesi şehit gelsin istiyor
ÜNLÜ ŞARKICILARLA OKUL AÇTI
Başbakan Erdoğan, Manisa'da 688 milyon liralık toplu açılış yaptı. Müzik yapımcısı Polat Yağcı'nın babası adına yaptırdığı ilkokulu da açan Erdoğan'a; Orhan Gencebay, Zerrin Özer, Mustafa Sandal, Kutsi, Hande Yener ve Alişan'ın da aralarında bulunduğu ünlüler eşlik etti. nbsp;

nbsp;Erdoğan'dan sert eleştiriler: Terör çetesi şehit gelsin istiyor
Vatandaşlar, Erdoğan'ın katıldığı Manisa'daki toplu açılış törenine büyük ilgi gösterdi.

Algı operasyonu
Turgutlu'daki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonuyla milli iradeye karşı yeni bir saldırının başlatıldığını söyledi. Erdoğan, "İşin aslı belli olmadan malum medya, sahaya iteklendi. Önce bir algı operasyonu başlatıldı. Eğer siz daha baştan rüşvetçi ilan ederseniz, bu insanlar eğer masumsa yakınlarının yüzüne nasıl bakacak? 2 yıldır gizli tuttukları böyle bir operasyonu, seçimlere 3 ay kala ortaya çıkartıyorlar. Üstüne de 'terör örgütü' yaftasını yapıştırıyorlar. Bunların hangisi silahlı? Taksim'de güya insanları sokağa dökeceklerdi. Ne oldu? Artık dökemiyorlar ve dökemeyecekler. Milletim, her şeyin farkında" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...