Erdoğan’dan ortak toplantıda Almanya'ya rest: Vermezsen verme, başka üreten mi yok!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail çıkışının ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz Eurofighter Typhoon uçaklarının Türkiye'ye satışına onay vermemişti. Bugün iki liderin bir araya geldiği basın toplantısında konuyu yeniden gündeme getiren Erdoğan, Almanya'ya resti çekti. "Bizi bununla tehdit etmeyin." diyen Erdoğan, "Almanya verir veya vermez, başka üreten mi yok" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi resmi temasta bulunmak üzere gittiği Almanya'da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

Görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye'nin 40 adet Eurofighter savaş uçağı alacağına dair soruya dikkat çeken bir cevap verdi.

Eurofighter'ların satışına Erdoğan'ın İsrail çıkışı sonrası rest çeken Almanya'ya Erdoğan da rest çekti.

Ukrayna-Rusya savaşında da Türkiye'nin taraf olmadığını, Tahıl Koridoru için uzun süre uğraş verdiklerini söyleyen Erdoğan, "O tahılı Avrupa'ya, Afrika'ya götüren biz olduk." diyerek Türkiye'nin her alanda barış çağrısına vurgu yaptı.

"KATLİAMLARA TAVIR KOYUYOR MUSUNUZ?"

İsrail konusunda tavrının değişmeyeceğini söyleyen Scholz'a cevap veren Erdoğan, "Şu anda diyorsunuz ki yüzlerce, ben yüzlerce demiyorum binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü? Öldürdü. Hastaneleri yok etti mi? Etti. İbadethaneleri, camiiyi, kiliseyi vuruyor mu? Vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsız oluyorum. Peki sen bir Hıristiyan olarak bundan rahatsız oluyor musun, buna tavır koyuyor musunuz? Buna da tavır koyun" ifadelerini kullandı.

ALMANYA'YA EUROFİGHTER RESTİ

Almanya'nın Eurofighter  savaş uçaklarını Türkiye'ye vermemesine de tepki gösteren Erdoğan, Scholz'a dönerek resti çekti.

Erdoğan, "Almanya, İsrail'e şu kadar maddi destek verdiğinden bahsediyor. Eurofighter konusunda da Almanya verir veya vermez. Bizi bununla tehdit etmeyin. Dünyada savaş uçakları üreten bir tek Almanya mı? Şu anda İnsansız Savaş Uçakları konusunda Türkiye önemli bir noktaya gelmiştir. Bir basın mensubu olarak bize böyle sorular sormayın. Sorular insani olsun. Bizde cevaplarını ona göre verelim." dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...