Erdoğan'dan Netanyahu'ya sert mesaj: Gazzeli anaların ahı seni bitirecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erdoğan'dan Netanyahu'ya sert mesaj: Gazzeli anaların ahı seni bitirecek

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in suçlarını her platformda dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutköy’de yapımı tamamlanan Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri’nin Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Darülaceze’yi kurarak kimsesizlerin kimsesi olan bu güzide çatıyı millete ve tüm insanlığa kazandıran Sultan Abdülhamid-i Sani’yi rahmetle yâd ettiğini söyledi. Balkanlardan Kafkaslara kadar yurtlarından kovulan soydaşları geçmişte nasıl bağırlarına bastıklarını herkesin bildiğini hatırlatan Erdoğan, “Mazlumun da zalimin de kimliğine bakmadan düşenin elinden tuttuk, zulme engel olmaya çalıştık. Bugün Gazze halkına yönelik katliamlara karşı en güçlü tepkilerden birini verirken yine meseleye sadece insani zaviyeden yaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslenen Erdoğan, “Netanyahu şunu bil gidicisin, gidici. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Çıkacak. Dün Riyad Zirvesi’nde de bunları açık, net gördük. Ve bütün mesele İslam dünyasının birliğidir, beraberliğidir, fakat hepsinden öte bir şey daha söylüyorum. Türkiye’nin birliği, beraberliği, dayanışması hepsinden ötedir” dedi.

ATEŞKES İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

İsrail’in suçlarını her platformda dile getirmeye devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı, “Ben daha geçenlerde ne dedim… Ey Netanyahu, şu an senin iyi günün, dedim. Seni daha farklı günler bekliyor” diye konuştu. “İslam coğrafyası Türkiye’ye bakıyor” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: Riyad’daki zirvede, İsrailli yerleşimcileri terörist ilan ettirdik. Ateşkes için her şeyi yapıyoruz. Geçmişinde hiçbir utanç lekesi bulunmayan ülke olarak bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bize umut bağlayanları yüzüstü bırakmadık. ‘Evlerin neşesi olan çocuklar ölmesin’, ‘Analar, evlatlarının o soğuk bedenlerine sarılmasın’, ‘Babaların yüreklerine kor ateşi düşmesin’ diyoruz. 2007’den beri tüm çabamız daha fazla kan, gözyaşı ve yıkım olmadan bölgemizde barış ikliminin hâkim kılınması içindir. Gazze’deki katliamların sona erdirilmesi için gayret göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Hakkı ve hakikati her platformda çok güçlü bir şekilde haykıracağız. Çarşamba günü eşimin himayesinde İstanbul’da gerçekleştirilecek uluslararası toplantıyla inşallah bu vakur duruşumuzu bir adım daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

DARÜLACEZE İLHAM KAYNAĞIMIZ

Arnavutköy’de yapımı 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. Sağlıklı, yatağa bağlı, alzhaymır ve demanslı, bağışçı sakinler ile koruma altında olan çocuklara yönelik birimlerin yer aldığı tesis, 150 bin metrekare alan üzerine kuruldu ve 23 bloktan oluşuyor. Yaklaşık 1.000 yatak kapasiteli tesiste odalar tek, 2, 3 ve 4 kişilik olacak şekilde tasarlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdiye kadar 30 bini çocuk toplam 100 binden fazla insana şefkat yuvası olan Darülaceze’nin hem gurur vesilesi hem de ilham kaynağı olduğunu belirterek “Burası din, köken, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm düşkünlere kucak açan, sahip çıkan, sığınabilecekleri korunaklı çatı olan sembol bir kurumdur” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...