Erdoğan'dan muhalefete gönderme: Gerçek milliyetçilik İŞTE BUDUR!

Erdoğan'dan muhalefete gönderme: Gerçek milliyetçilik İŞTE BUDUR!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millet karadan gemiler yürüttü, Marmaray'ı inşa etti, şimdi denizin altından su naklediyor. Bir olursak aşamayacağımız engel yok.

KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihî mesajlar verdi. Erdoğan, “Türkiye'nin halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak, yatıyorlar, kalkıyorlar ana muhalefeti kaçak saray, yavru muhalefeti kaçak saray. Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün. Bu millet, karadan gemileri yürüttü. Bu millet boğazın altından Marmaray'ı inşa etti. Bu millet, şimdi Anamur'dan Kuzey Kıbrıs'a yine denizin altından 107 kilometrelik, hamdolsun su naklini gerçekleştiriyor. Dün gökyüzünde büyük bir başarıya (Türksat 4-B) şahitlik etmiştik. Bu millet, şimdi Anamur'dan Kuzey Kıbrıs'a yine denizin altından su naklini gerçekleştiriyor. Bu millet, önümüzdeki yıl Avrasya tünelini yine Boğaz'ın altına inşa ediyor. Bu millet bir olursa, diri olursa, beraber olursa, kardeşçe yürürse, hep birlikte Türkiye olursa, aşamayacağı hiçbir engel yoktur” ifadesini kullandı. “Gerçek millilik budur, gerçek milliyetçilik budur.  Lafla olmuyor bu iş, uygulamayla oluyor” diyen Erdoğan özetle şunları kaydetti:  

“Son birkaç aydır yeniden yükselişe geçen terör olaylarının, bizi güçlü ve müreffeh Türkiye hedefimizden vazgeçirmeye yönelik olduğunu biliyoruz. Milletimizi hedef alan saldırıların üstesinden gelecek güce sahibiz. Caddede hendek açanlarla millete hizmet gider mi? İşte 1 Kasım bunun değerlendirileceği gündür.  Tüm partilere, STK'lara ve vatandaşlara çağrıda bulunuyorum, gelin bu zor günlerinde ülkemize hep birlikte sahip çıkalım. Terörün karşısına hep birlikte dikilelim. Bakanların istifasını istemek ne demektir biliyor musunuz, bu ülkeyi yönetilemez hale getirmektir. Bugün milli ve yerli bir duruş sergileyemeyenler, yarın tarih ve sonraki nesiller önünde başının eğik kalacağını bilmelidir. Muhalefet, yatıyor, kalkıyor, 'Kaçak Saray' diyor. Danıştay'ın verdiği bunca karar var. Önce 'Biz oraya gitmeyiz' dediler, ama daha sonra 'Çağrılırsak gideriz' dediler. Kuzu kuzu geleceksiniz. Başka çareniz yok.”

'HAYDİ HAYIRLI OLSUN'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, birlikte vanayı açtı. Erdoğan, projenin hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

DAVUTOĞLU:
Bunlarla dünyaya meydan okuyoruz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, proje ile KKTC ve Türkiye'nin bir defa daha birbirine kenetlendiğini belirterek, “Türkiye ile KKTC arasında dünyada benzeri olmayan bir su köprüsü kuruyoruz” dedi. Türkiye'nin sağlam duruşuyla dünya rekorları kırdığını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi: “Büyüdük, ilerledik, güçlendik. Milli piyade tüfeği, milli savaş gemisi, milli aşı, milli helikopter, milli tank, milli eğitim uçuşu. Dün gece de 4B uydusunu uzaya fırlattık. İşte her şeyi ile milli, her şeyi ile yerli dünyaya meydan okuyan Türkiye Cumhuriyeti devleti. Tüm bu projeler barış, adalet ve huzur projesidir. Dünya çapındaki bu eserlerimiz Türkiye'nin büyüme iradesi terör eliyle durdurulmak isteniyor. Teröristlere verilecek en büyük cevap, yavru vatanı Anavatan'a bağlayan büyük projelerle, bu projelerden yükselen birlik ve kardeşlik mesajıdır.”

AKINCI VE KALYONCU:
Ekmeğinizin ardından  suyunuzu paylaştınız


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ada'nın artık sarı olan renginin bu projeyle birlikte yeşile döneceğini belirterek , “Bu su, Kıbrıs'ın üretimini artıracak. Böylesi bir gelişme, kendi ayakları üzerinde durabilecek bir KKTC demektir. Ekonomi de gelişecek” dedi. KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu ise, proje ile Türkiye'nin ekmeğini paylaştığı gibi suyunu da paylaştığını belirterek, “Bugün burada KKTC'de yaşayan yurttaşlarımıza hayat katıyorsunuz. Bizimle hayatlarını paylaşan Türkiye halkına teşekkürlerimizi iletiriz. Bu su belki de gün gelecek barış suyu da olacak. Bu projenin başlatılmasında, sürdürülmesinde ve sonuçlandırılmasında emeği olan herkese ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teşekkür ederiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...