Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gittiğin yol Kandil’in Pensilvanya’nın yolu

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gittiğin yol Kandil’in Pensilvanya’nın yolu

GÜNDEM Haberleri

“CHP artık terör örgütleriyle birlikte hareket ediyor, Kandil’in, Pensilvanya’nın yolundan gidiyor. İlla hak arayacaksanız şehitlerin hakkını arayın.”

İsmail Sonsuz ANKARA - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin gelinen süreçte terör örgütleriyle birlikte hareket etme noktasına geldiğini söyleyerek, “Terör örgütleri olağanüstü halden rahatsızsa ve siz de uygulama gayesini bile bile buna karşı çıkıyorsanız gittiğiniz yol Kandil’in, Pensilvanya’nın yoludur” dedi. 
1.052 gün aradan sonra yeniden il başkanlarıyla bir araya gelen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünden AK Parti’deki yenilenme sürecine gündemdeki konularla ilgili önemli mesajlar verdi, özetle şunları söyledi:
Şu anda ‘akılsız başın cezasını ayaklar çeker’ misali kendini yollara vurup İstanbul’a giden CHP’nin başındaki zat, o dönemde bizim için ‘seçimden sonra başbakan yurt dışına kaçacak’ tezviratları yapıyordu. İşin doğrusu çok partili hayatımızda siyasetin bu denli seviyesiz hale getirildiği, siyasetçilerin akıllarını ve ruhlarını bu denli kiraya verdiği pek az seçim gördük. Bugün FETÖ ihanet çetesine ve onların dümen suyuna girerek ülkesine iftira atanları korumak için yolları arşınlayanlar, o dönemde de aynı çetenin ayakçılığını yapıyordu. Artık çoğu ya yurt dışına kaçmış olan ya mahkemelerde adalete hesap veren FETÖ tetikçilerinin ellerine tutuşturdukları malzemeler, kayıtlar, tapeler üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlar hâlâ aynı yerde debelenip duruyor. 
Terör örgütüyle irtibatları sebebiyle kamudan ihraç edilen ve yine örgütün emriyle cezaevinde güya açlık grevi başlatanlara yine bunlar sahip çıkıyor. Bunların derdi özgürlükleri savunmak değil kendi suçlarını bastırmaktır. CHP artık muhalif olma boyutunu aşmıştır. Terör örgütleriyle ve onları özellikle ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle birlikte hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız. Bir defa bile şöyle gönül diliyle şehitlerimizi andıklarını, gazilerimize şifa dilediklerini duymadıklarımız, ne yazık ki teröristler ve onlara yardım edenler için adeta dünyayı ayağa kaldırıyorlar. Avrupa’nın himayesindeki sözde gazetesinden size seslenen PKK yöneticisi, ‘doğru adımları atıyorsunuz’ diyorsa attığınız adım kesinlikle yanlıştır. Terör örgütleri olağanüstü halden rahatsızsa ve siz de uygulama gayesini bile bile buna karşı çıkıyorsanız gittiğiniz yol Kandil’in, Pensilvanya’nın yoludur.
İlla bir hak arayacaksanız gidin FETÖ davalarının, PKK, DHKP-C davalarının görüldüğü mahkemelere, şehitlerin, gazilerin, milletin hakkını arayın. Gidin tabutlarına omuz verdiğiniz eli kanlı canilerin yetim ve öksüz bıraktığı çocukların hakkını arayın.

MHP’YE BAK ÖRNEK AL
Özellikle ülkeye ve millete olan muhabbetlerinden şüphe duymadığımız MHP’nin, kritik konularda gösterdiği olumlu ve sağduyulu duruşa bakıldığında, CHP’nin ve aynı çizgideki çevrelerin konumu çok daha açık bir biçimde görülüyor. Meselenin muhalefet değil, siyaset değil, memleketinin bekası meselesi olduğunu görerek, ülkesinin ve milletinin yanında yer alan herkese bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyorum.

TEŞKİLATLARDA KAPSAMLI BİR  DEĞİŞİM OLACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun çalışma temposundan dolayı bazı teşkilatlarda “metal yorgunluğu” emareleri gördüklerini söyledi. Olağanüstü büyük kongre ile birlikte AK Parti’de yeni bir sürecin başladığını hatırlatan Erdoğan, “Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, atalet, çözülme işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, gayretli, üretken, vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Başarılı teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edeceklerdir ama genel olarak teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişimin şart olduğunu sanıyorum” dedi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...