Erdoğan'dan idam çıkışı: Halk geri istiyor

- Güncelleme:
Erdoğan'dan idam çıkışı: Halk geri istiyor

GÜNDEM Haberleri

Bu ülkede 10 binlerce insanın ölümüne vesile olan bir teröristbaşına idam verildiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Ama bu ülke maalesef birilerinin, bazı malum yerlerin baskılarıyla idamı dahi kaldırmıştır. İdamı kaldırmak suretiyle şu anda İmralı'da yatmaktadır. İlginç olan şey şu; şu anda birçok insanımız kamuoyu araştırmalarında 'idam yeniden gelsin' diyorlar. Bunu biliyor musunuz?" dedi.

AK Parti 19. Kızılcahamam İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, bu ülkede 10 binlerce insanın ölümüne vesile olan bir terörist başına idam verildiğini söyledi. Erdoğan, "Ama bu ülke maalesef birilerinin, bazı malum yerlerin baskılarıyla idamı dahi kaldırmıştır. İdamı kaldırmak suretiyle şu anda İmralı'da yatmaktadır. İlginç olan şey şu; şu anda birçok insanımız kamuoyu araştırmalarında 'idam yeniden gelsin' diyorlar. Bunu biliyor musunuz? Bakın kamuoyu araştırmalarında birçok insan bunu istiyor. Niye? Çünkü öldürülen ve onun yakınlarıdır canı yanan. Diğerinin canı yanmıyor; diğeri işte kebap partilerinde gününü gün ediyor. Burada devletin bu tür öldürülen insanları, onların yakınlarını aslında tasarruf hakkını biz kullanamayız. Ama yıllarca bu konuda devlet af yetkisi kullanmıştır; devletin böyle bir hakkı olamaz ki. Ha devlet kendine ait konularda böyle bir haksızlık varsa af yetkisi kullanabilir, o ayrı mesele. Ama kalkıp da bir insan öldürülecek, onun ailesine ait olan bir yetkiyi kalkacak devlet kullanacak, böyle bir yanlış olabilir mi? nbsp; Maalesef bunları bu ülkede yıllarca yaşadık. Temenni ederim ki bunlar da zaman içerisinde taşlar yerine oturuyor, bunlar da yerine oturacaktır" dedi. nbsp; nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...