Erdoğan'dan gezicilere: Ey tencere tavacılar neredesiniz!

Erdoğan'dan gezicilere: Ey tencere tavacılar neredesiniz!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, Yalova'daki ağaç katliamını görmezden gelen Gezicilere yüklendi; oturduğu saray için de "Bin değil, bin 150 odalı" bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'nda yerleri değiştirilen ağaçları bahane ederek Türkiye'yi karıştıranlara Yalova'daki ağaç katliamını görmezden geldiklerini söyledi. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, "Eğer Gezi olaylarında mesele gerçekte ağaç olsaydı, o gün sokağa çıkanlar, yakanlar, yıkanlar herhalde Yalova, Bakırköy ve ODTÜ'nün Eymir Gölü için de sokağa çıkarlar. Nerede o Taksim'de yürüyenler? Neredesiniz tencere, tavacılar konuşun bakalım. Gezi olayları sırasında bir tanesi gerçek niyeti, samimiyeti dile getirmişti. Ne demişti? 'Mesele ağaç değil siz hâlâ anlamadınız mı?' Aslında herkes anladı" diye konuştu.


"Kılıçdaroğlu malzeme olmadığı zaman Cumhurbaşkanıyla uğraşıyor. Bazıları diyor ki Cumhurbaşkanı bunlara cevap verir mi? Ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim."



Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun şahsına yönelik edebe uygun düşmeyecek ifadeler kullandığını belirterek, "Nasıl engelli kardeşlerimize hakaret edebilir. Ancak ve ancak kaset ve şantaj böyle birini öyle bir partinin başında tutabilir. Normal şartlarda bu sözleri sarf eden biri asla o koltukta oturamaz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştirilerine de cevap veren Cumhurbaşkanı, "Sanki burası benim kişisel sarayım. Dünyayı daha görmemiş, devlet yönetiminden de anlamaz. Çünkü SSK'yı nasıl bitirdiğini bilirsiniz. Kalkıyor bin odalı diyor. Yanlış söylüyorsun. Bin odalı değil. Bin 150 küsur odası var. Bunu da bilin. Birisi çıkıyor 1 milyar dolardan bahsediyor. Buckingam Sarayı sadece restorasyona 7-8 milyar dolar gidiyor. Bunlara benzer ne saraylar var? Bunlar Türkiye'nin büyümesine karşı" ifadelerini kullandı.
Kendisini Başbakan Davutoğlu ile karşı karşıya getirmek istenen yazılar yazıldığına değinen Erdoğan, şöyle konuştu: "Kalkıyor, 'Başbakan dürüst yolsuzluk yapmaz ama Cumhurbaşkanı yolsuzlukların içinde'... Hangi belgen, bilgin var? Eğer biz o yolsuzlukların içerisinde buralara gelseydik, senin ve patronunun bu ülkedeki yolsuzluklarını meydana çıkaramazdık. Şimdi bizi yönetemedikleri için saldırıyorlar. Mesele bu." nbsp;
Konuşmasında Yavuz Bingöl'e de sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda birlikte türkü söyledik diye yapmadıklarını bırakmadılar. Niye? 'Sen nasıl olur da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yanyana böyle bir resim verirsin! Bütün sanatçılara sesleniyorum, mahalle baskısına, dayatmalara karşı cesur olun. Hiçbir sanatçımızın linç edilmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.


EMİNE ERDOĞAN: Şizofrenler tecrit edilmemeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, toplumda şizofreninin insani boyutları ile ele alınması gerektiğini söyledi. Erdoğan, onursal başkanlığını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun yaptığı Kadın Sağlıkçıları Dayanışma Derneği'nin şizofreni konusunda düzenlediği "Elimi Tutar mısın?" sempozyumuna katıldı. Emine Erdoğan, ruhi hastalıkları, tecrit yoluyla değil, hastaları hayatın içine dahil ederek tedavi etmenin çok daha insani olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Nitekim Bakanlığımızın da bakışı bu yönde. Şizofreni gibi hastalıklar artık 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri'nde tedavi edilecek. Batıda 60 yıldır uygulanan psikiyatri sisteminin, aslında bizde çok daha derin kökleri bulunuyor. Zira, medeniyetimiz bu kişileri toplumdan tecrit etmemiş, toplum içinde rehabilite etmiş." Sare Davutoğlu da, ailelerin şizofreni konusunda bilinçlenmesinin hayati önem taşıdığını belirterek, "Hastalarımızı pencereden bakmaya mahkûm etmemeliyiz. Onların hayatı bizimkinden değersiz değildir. Buradan hastalarımıza sesleniyorum. Gelin beraber yaşayalım ve birlikte iyileşelim. Hayata karışın. Devası olan hastalığa hiçbir insanı feda etme lüksümüz yoktur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...