Erdoğan'dan gençlere: Çanakkale'yi iyi okuyun

Erdoğan'dan gençlere: Çanakkale'yi iyi okuyun

GÜNDEM Haberleri

"İki milyon mülteciye medeniyetimizin, inancımızın gereği kapımızı açtık. Çanakkale'de de aynı ruhla bunu yaptık. Çünkü savaşmanın da bir ahlakı var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "DEAŞ kafa keserken, onlar kutup ayılarının azalan sayısına odaklanmış durumda. Biz böyle olmadık, vicdan pusulamızı asla kaybetmeyeceğiz" dedi. "100. Yılında Çanakkale Ruhu ve Gençlik" adlı programda gençlere seslenen Erdoğan, bu yıl 18 Mart'ta Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıl dönümünün kutlandığını belirterek, Çanakkale şehitlerini rahmetle, minnetle yad ederek hepsine Allah'tan rahmet dilediklerini söyledi. Çanakkale Savaşı'nın 'bir genç savaşı' olduğunun altını çizen Erdoğan özetle şunları kaydetti: "Ülkemizde pek çok lise, üniversite kurumu Çanakkale Savaşlarının olduğu yıllarda mezun vermemiştir. Niçin biliyor musunuz? Çünkü o okulun, o sınıfların tüm öğrencileri Çanakkale cephesine gitmiş orada kahramanca mücadele etmiş kimi şehit olarak, kimi gazi olarak bir daha okullarına dönme imkânı bulamamıştır. Biz işte böyle bir fedakârlığın, işte böyle bir ruhun, işte böyle bir azmin neticesi olarak bugünlerimize kavuşmuş bir milletiz. Bugünlerde bölgemizde ve dünyada hepimizin yüreğini yakan, ruhunu inciten öyle hadiseler yaşanıyor ki Çanakkale'ye bakıp oradan ders çıkarılmasını ummadan edemiyoruz. Bakınız bu savaşta bulunmuş bir Fransız Generali hatıralarında şöyle bir olayı naklediyor, diyor ki, 'Yerde bir Fransız askeri yatıyor. Bir Türk askeride kendi gömleğini yırtmış onun yaralarını sarıyor. Kendisine tercüman aracılığıyla niçin yardım ettiğini sorduğumuz da Fransız askerinin elinde tuttuğunu kadın resmini işaret ederek bu herhalde annesi benim kimsem yok. O kurtulsun annesine yanına dönsün istedim. Üstelik bu Türk askerinin göğsünde Fransız askerinin yarasından daha derin bir yara vardı. Biraz sonra her ikisi de öldü.' İşte böyle anlatıyor Fransız generali. nbsp;
nbsp;EY BATI KENDİNE GEL!
nbsp;Biz Suriye'den ve Irak'tan 2 milyon insana ev sahipliği yaparken tüm Avrupa'da 250 bin kişi var. Bizi de gördükleri zaman ne diyorlar, 'bütün yaptıklarınız her türlü takdirin üstündedir.' Ey batı kendine gel kedine. Bu bizim medeniyetimizin, inancımızın gereğidir de onun için yapıyoruz. Çünkü biz Çanakkale'de de aynı ruhla bunu yaptık. Savaşında, savaşmanın da bir şerefi, bir haysiyeti, bir ahlakı vardır. nbsp;
Suriye'deki çatışmalardan kaçan mültecilere Avrupa ve ABD kapıları tam anlamıyla duvar oldu. Kendi vatandaşlarının burnu kanadığında dünyayı ayağa kaldıranlar Akdeniz'i adeta bir mülteci mezarlığı haline dönüşmesine seyirci kaldı.
DEAŞ kafa keserken, onlar sadece örgüte katılan üç-beş vatandaşlarının derdine düşüyor. Filistin'de, Myanmar'da, Türkistan'da insanlar inançlarından dolayı zulme uğrarken, en vahşi şekilde öldürülürken modern vicdan kutup ayılarının azalan sayısına odaklanmış durumda, yaptıkları bu. Biz asla böyle olmadık, olmayacağız. Bizim dedelerimiz böyle olmadılar. Biz vicdan pusulamızı asla kaybetmeyeceğiz. Bu bizim zaafımız değil tam tersine ayırt edici vasfımızdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...