Erdoğan'dan dünyaya tarihi çağrı: KKTC’yi tanıyın

- Güncelleme:
Erdoğan'dan dünyaya tarihi çağrı: KKTC’yi tanıyın

Gündem Haberleri

Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde konuşan Erdoğan, "Gelin adadaki gerçeklere sırtınızı dönmeyin, KKTC'yi bir an evvel tanıyın" dedi.

İSMAİL KAPAN'IN HABERİ - Körfez turunun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşası tamamlanan Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışını yaptı, ardından da Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldı.

Yok etmeye çalıştıkları Kıbrıs Türklerinin bugün kendi bayrağı gölgesinde güvenle yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katliamları ne unutacağız, ne unutturacağız. Dünyanın da unutmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye ve Kıbrıs Türkleri müzakereden kaçmamıştır. İntikam peşinde koşmadık, kin gütmedik. Çabamız adaya 1974’te getirdiğimiz barışın kalıcı olmasını temin etmektir” dedi. Kıbrıs Türklerinin eşit statüsü tescil edilmedikçe yeni müzakere sürecine girişilmesinin mümkün  olmadığını ifade eden Erdoğan, dünyaya da tarihî bir çağrı yaptı: BM kürsüsünden yaptığım tarihî çağrıyı tekrarlıyorum. Gelin adadaki gerçeklere sırtınızı dönmeyin, KKTC’yi bir an evvel tanıyın. KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durması için bu zamana kadar verdiğimiz desteği devam ettireceğiz. Ercan Havalimanı’nın yeni pisti işbirliğimizin yeni bir nişanesi olmuştur.

Erdoğan'dan dünyaya tarihi çağrı: KKTC’yi tanıyın

ULUSLARARASI UÇUŞLAR ÇOK UZAK DEĞİL

Yeni terminalin eskisine kıyasla 6 kat büyütüldüğünü vurgulayan Erdoğan, havalimanının böylelikle 10 milyon yolcuya hizmet verebileceğini kaydetti. Uluslararası toplumun haksız ve hukuk dışı uygulamaları nedeniyle Ercan Havalimanı ile yalnızca Türkiye’ye doğrudan uçuşlar gerçekleştirildiğini söyleyen Erdoğan “Havalimanında gelişmiş teknoloji ve Türk misafirperverliğiyle yerli ve yabancı yolculara hizmet sunulmaktadır. Bugün açılışını yaptığımız yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir” dedi.

BİZE YAPILAN HAKSIZLIKLARA SON VERİLMELİ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ercan Havalimanı’nın uluslararası bağlantı uçuşlarında sıkıntılar yaşandığına işaret ederek “Böyle bir havalimanı güneyde bile yok, çoğu ülkede bile yok. Bu izolasyon, ambargolar ve özellikle seyahat özgürlüğü bakımından bize yapılan haksızlıklara artık son verilmeli. Çünkü seyahat özgürlüğü en doğal insan hakkıdır” dedi. Tatar, diğer ülkelerden KKTC’ye gelmek isteyen çok sayıda vatandaşa engel olunduğunu, özellikle İngiltere’den direkt uçuşların olmamasının insan hakları ihlali ve kısıtlamaya yol açtığını kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...