Erdoğan'dan Çatı Aday eleştirisi: Muhalefet niye meydanda yok

Erdoğan'dan Çatı Aday eleştirisi: Muhalefet niye meydanda yok

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nce (ASKON) Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
gt; 'Cumhurbaşkanı siyasetin üzerinde olsun' demek, cumhurbaşkanı halkın tercihlerinin üzerinde olsun demektir. Bunlara sormak lazım; siyaset utanılacak bir şey mi? Eğer utanılacak bir şey değilse siz niye meydanda yoksunuz?
gt; Biz geldik 'önce insan sonra devlet' dedik. Bu tercih simdi ülkede egemen oldu. Siyaset dışı demokrasi, gittiler kendileri gibi cumhurbaşkanı seçtiler. Kendilerine benzemeyen cumhurbaşkanlarını engellediler.
gt; Halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı, halkın oylarıyla iş başına gelmiş bir iktidar, inşallah Türkiye'nin çok daha hızlı şekilde büyümesine, kalkınmasına, standartlarını çok daha yükseltmesine zemin hazırlayacak.
gt; 10 Ağustos 2014, yani cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, demokrasimizin üzerindeki kamburların kalkması, son vesayet kalesinin de yıkılması noktasında son derece önemlidir.
gt; Devlet ile millet el ele vererek Türkiye çok hızlı bir şekilde ilerleyecektir. Bu yeni süreç asla bir belirsizliğe yol açmayacaktır. Aksine bütün alanları çok daha güçlendirecektir.
gt; Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin karşısında korku senaryoları üretenler var. Göreceksiniz bu süreç boşa çıkacak. İstiklalimize istikbalimize tehditte bulunan paralel yapıyla mücadele çok daha sert sürecektir.
gt; 12. cumhurbaşkanı olarak seçilirsem, biz halkın seçtiği cumhurbaşkanı olarak halktan kopmayacağız. Seçilirsek halkla sık sık bir araya gelip muhabbet edeceğiz. Durmayacağız duraklamayacağız.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...