Erdoğan'dan bedelli açıklaması: TSK'nın kanaati kenara koyulamaz

Erdoğan'dan bedelli açıklaması: TSK'nın kanaati kenara koyulamaz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir ziyareti öncesi hava limanında basın açıklaması yaptı. Yapacağı ziyaretle ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı gazetecilerin sorularını da yanıtladı.İşte o konuşmadan satır başları

Dost ve kardeş ülke Cezayir'de ticari ve kültürel konularda anlaşmalar yapacağız.Cezayir'deki temaslarım arkasından Malobo'ya gideceğim. Ziyaret programımın süresince katılımcı ülke başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştireceğim.Ağustos 2008'de Türkiye -Afrika işbirliği nbsp;zirvesini yapmıştık. İkinci toplantı Ekvator Gines'sinde yapılacak. Uzun süre emek verdiğimiz Afrika'ya açılım süresini başarı ile tamamladık. Yeni bir anlayışa geçmiş bulunuyoruz. Bugün 30 Afrika ülkesinde büyükelçiliğimiz bulunuyor. Afrikalı dostlarımızın da iş birliğini geliştirmekte niyetli olduğunu görüyoruz. Bu ziyaretlerin hayırlı olmasını diliyorum.

PKK'NIN SİLAHSIZLANMASI
Özellikle 6-7 Ekim olaylarından sonra önemli olan söyleme değil uygulamadır. Mevcut gelişmeler sözde değil özde olmalı. Silahsızlanmada atılacak adımlar önemlidir. Bunu bekelemek halkımızın hakkı olduğu kadar bizim de idealimizdir. Bu konuda atılacak adımları hassaslıkla takip ediyoruz.

EĞİT-DONAT'TA SOMUT ADIM YOK
Eğit-Donat'la ilgili sağlıklı bir adım atılmış değil. Biz de sadece bunu konuşmuş olursak kendimizi kandırmış oluruz. Suriye'de uçuş yasağından tutun, güvenli bölgeye kadar adımalrın atılması lazım. Henüz bu konuda koalisyon güçleri bir adım atmış değiller.Bizim tutumumuz burada nasılsa aynı şekilde devam edecek. Irak'ın yüzde 40'ı şuan işgal altında. Aynı şekilde bu dediğim maddeler olmadan sağlıklı bir sonuç alınamayacaktır. Şu ana kadar da sağlıklı bir netice alınmadı.

BEDELLİ ASKERLİK
Bedelli askerlikle ilgili başbakanlık dönemimde hükümetin fikrini söylemiştik. Bu işin artı ve eksileri var. Ve nedense dönem dönem bazı kişiler kalkıp kalkıp bu konuyu kaşıyor. Burada TSK'nın görüşünü de göz ardı edemeyiz. Şu anda böyle bir kararı ne hükümet ne de TSK vermiştir. Ne de bana kesin olarak yansıyan bir şey yoktur. Ben de bu kararı anca ilgili mercilerle kararlaştırarak vermek zorundayım.

BÖCEK İDDİANAMESİ
Bu iddianame ile gelişmeleri takip edeceğiz. Bunun Pensilvanya ayağı olmaması mümkün değildir.Kısa bir süre içerisinde nihai karar açıklanacaktır eminim.

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...