Erdoğan'dan Avrupa'ya mesaj: AB üyeliği ihtiyaç değil

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Avrupa'ya mesaj: AB üyeliği ihtiyaç değil

GÜNDEM Haberleri

Aslına bakarsanız, bizim Avrupa Birliği üyeliğine ihtiyacımız kalmamıştır. Ama AB sürecini bitiren, havlu atan taraf biz olmayacağız.”

Yücel Kayaoğlu- İsmail Sonsuz ANKARA - TBMM’nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Erdoğan konuşmasında, geçtiğimiz hafta yapılan olağanüstü toplantıda görüşülen tezkere konusuna değindi. Bir parti hariç, Meclis’te sergilenen birlik ve beraberliği takdirle karşıladığını belirten Erdoğan “Milletimizin özlediği Meclis görüntüsü işte budur. Önümüzdeki dönemde milli konularda bu dayanışmanın çok daha sık, çok daha güçlü bir şekilde sergileneceğini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi: Olağanüstü tehditler, olağanüstü tedbirleri gerektirir. Üstelik, hükûmetin Anayasada belirtilen olağanüstü hâl yetkilerinden gerçekten pek azını kullandığı, sadece aciliyet arz eden hususlarda bu yola başvurduğu da bir gerçektir. Bugüne kadar, terör örgütleri ve mensupları dışında, olağanüstü hâlden zarar gören hiç kimse olmamıştır. Terörle mücadelede duyulan ihtiyaçlar ortadan kalktığında elbette olağanüstü hâl uygulaması da sona erecektir. Sınırlarımızın hemen başında, hem Irak halkı, hem de Türkiye başta olmak üzere çevre ülkeler için daimî tehdit oluşturacak bir fitne kuyusunun kazılmasına göz yumamayız. Hele hele uluslararası toplumun aidiyeti tartışmalı olarak gördüğü, bizim ise bir Türkmen şehri olduğunu çok iyi bildiğimiz Kerkük üzerinden ülkemizin tehdit edilmesine asla tahammül edemeyiz; bunun hesabını da mutlaka sorarız. Erbil’deki Kürt’ün hakkını savunmak, Musul’daki Arap’ın, Kerkük’teki Türkmen’in hakkını yok saymak anlamına asla gelemez. Yanı başındaki Türkiye’yi karşısına alma uğruna uzaklardan destek bekleyen Kuzey Irak Yönetimi, önünde sonunda hüsrana uğramaya mahkûmdur. Kişisel hırslar ve iktidar kaygılarıyla yapılan bu yanlıştan bir an önce dönüleceğini umuyoruz. Konunun suhuletle çözümü en büyük arzumuzdur. Kuzey Irak yönetimi yaptığı yanlıştan dönme erdemi gösterirse Türkiye bu kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir.
Erdoğan'dan Avrupa'ya mesaj: AB üyeliği ihtiyaç değil
AVRUPA BİRLİĞİ’NE İHTİYACIMIZ YOK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AB sürecini bitiren, havlu atan, vazgeçen taraf biz olmayacağız. Aslına bakarsanız, bizim Avrupa Birliği üyeliğine ihtiyacımız da kalmamıştır. Şayet bugün Avrupa Birliği bir atılım yapacaksa, bunun tek bir yolu vardır, o da Türkiye’yi üye yaparak, gerçek anlamda bir ekonomik ve kültürel genişleme hamlesin başlatmasıdır” dedi.

“HDP’NİN YERİ KANDİL”
Meclis’te AK Parti ve MHP’li vekiller tarafından ayakta karşılanan Erdoğan, HDP’nin, Meclis’e gelmemesine ilişkin soruya “Niye olduğunu anlamıyor musunuz? Onların yeri Kandil, biliyorsunuz” cevabını verdi.
Erdoğan'dan Avrupa'ya mesaj: AB üyeliği ihtiyaç değil
CHP LİDERİ UNUTULDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  konuşmanın ardından Meclis’te sürpriz zirve yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli TBMM Başkanı Kahraman’ın makamında bir araya geldi. Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun olmaması dikkat çekti. İsmail Kahraman, CHP liderinin “Davet edilmedik” açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu’nun da görüşmeye davet edildiğini ancak daveti yapan görevlilerin ihmal ya da ulaşamama durumunun söz konusu olduğunu bildirdi.
Erdoğan'dan Avrupa'ya mesaj: AB üyeliği ihtiyaç değil

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...