Erdoğan'dan AB'ye kriz tavsiyesi

/ Kaynak: İHA
Erdoğan'dan AB'ye kriz tavsiyesi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Komiseri Stefan Füle'yi kabulü sırasında Avrupa'nın yaşadığı krizi bir fırsata dönüştürebilmesi için kendi içine kapanma yerine, genişleme vizyonunu korumasının önemli olduğunu vurguladı.

nbsp; Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Komiseri Stefan Füle'yi kabul eden Başbakan Erdoğan'ın, Füle'ye Avrupa'nın halihazırda yaşadığı krizi bir fırsata dönüştürmeyi başarmasını umut ettiğini söylediği öğrenildi. Erdoğan'ın ayrıca, Avrupa Birliği'nin bunu başarabilmesi için, kendi içine kapanma yerine, genişleme vizyonunu korumasının önemli olduğunu da vurguladığı belirtilirken, Füle'nin ise Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin önemine değinerek, bu sürece ivme kazandırma amacıyla AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte ilan ettikleri "Pozitif Gündem" hakkında Başbakan Erdoğan'a bilgi verdiği kaydedildi. Başbakan Erdoğan'a Türkiye'nin AB üyeliği çerçevesinde gerçekleştirdiği reformlar nedeniyle teşekkür eden Füle'nin, reformlar konusundaki desteğin devamının da önemli olduğuna değindiği öğrenildi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...