Erdoğan'a hakaret eden ÖDP'li başkana hapis

/ Kaynak: DHA
Erdoğan'a hakaret eden ÖDP'li başkana hapis

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan ÖDP İl Başkanı Ali Deliak'a 11 ay 4 gün hapis, diğer 3 sanığa para cezası verildi.

nbsp;Ereğli'de, Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen yürüyüşlere katılan Ali Deliak, Çetin Yılmaz, Hüseyin Atakan Coşkun ve Erhan Dağhan hakkında, 'Kimyasal Tayyip' ve 'Diktatör katil' sloganları atarak dönemin Başbakanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla dava açıldı. Ereğli 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında sanıklar suçlamayı kabul etmedi ve beraatlerini istedi.
nbsp;
Mahkeme heyeti, sanıklardan Erhan Dağhan ve Hüseyin Atakan Coşkun'a 7 bin 80'er lira, Çetin Yılmaz'a 14 bin 160 lira adli para cezası, Ali Deliak'a ise 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Dağhan ve Coşkun'a verilen cezalarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...