Erdoğan: Velev ki takas olsun!

Erdoğan: Velev ki takas olsun!

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, "IŞİD'le takas oldu mu?" sorusuna cevap verdi: Oldu veya olmadı. Ülkeme geldiler mi, ben ona bakarım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 101 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Musul Başkonsolosluğu personelini ve ailelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Rehinelere hitaben yaptığı konuşmasında "Sizlerin can güvenliğini düşünmek asli görevimizdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını muhafaza etmek bizim için çok çok önemliydi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihe mal olacak bir imtihanı başarıyla verdiklerini söyledi. Öğle saatlerinde de BM'nin 69. Genel Kurulu Genel görüşmelerine katılmak için ABD'nin New York kentine giden Erdoğan, hareketinden önce operasyonla ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.
Pazarlık yapıldı mı?: Bu iddialarını neye dayanarak ileri sürüyorlar bilemem. Pazarlıktan neyi kastediyorlar bunu da bilemem. Burada eğer maddi bir pazarlıktan bahsediyorlarsa böyle bir şey kesinlikle, katiyen söz konusu değil. Ama tabii ki siyasi, diplomatik bir pazarlık kesinlikle söz konusu. Zaten bu diplomasi zaferidir.
Rehineler, 3 IŞİD militanıyla takas mı edildi?: Takas oldu ya da olmadı. Netice bizim 49 vatandaşımız Türkiye'ye geldi. Onları hiçbir şeyle değiştirmemiz mümkün değil. Velev ki böyle bir takas dahi olmuş olsa ben şuna bakarım bir cumhurbaşkanı olarak: Onlar artık ülkeme geldi.
Yardım alındı mı?: Çalışma tamamıyla millidir. Bu operasyon kendi istihbarat teşkilatımızın hünerini ortaya koyduğu, bölgede Türkiye'siz bir karar almanın mümkün olmadığını gösteren bir hareket olmuştur. nbsp;
Türkiye IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyona katkı verecek mi?: NATO Zirvesi'ndeki görüşmelerde de ifade ettim. Ancak insani yardım konusunda lojistik destek veririz, bunun dışındaki işlerin içerisinde rol almayız dedim. Çünkü bizim 49 canımız vardı. Bundan sonraki süreçle ilgili mesele ayrı bir konu. (New York'tan) Döndükten sonra ulusal güvenlik stratejisini tekrar gözden geçireceğiz. Bundan sonraki süreçte karar mekanizmalarımız çok daha rahat karar verecektir.
Tampon bölge söz konusu mu? Bizim silahlı kuvvetlerimizin başta Amerika olmak üzere diğer silahlı kuvvetlerle bölgede bir çalışması var. Tampon bölge konusu önemli. Suriye tarafında bir tampon bölge oluşturulması benim NATO Zirvesi'nde zaten işlediğim bir konuydu. nbsp;

nbsp;Erdoğan: Velev ki takas olsun!
METANETİNİZ ÖRNEK OLDU
Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Hanım, konsolosluk çalışanlarını Köşk'te ağırladı. Erdoğan, "Metanetle kurtuluşu beklediniz, oyuna gelmediniz" diye hitap ettiği personelin 1 ay izinli olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı, MİT için de "Maharetini ortaya koydu" dedi. nbsp;


BİR AY İZİNLİ SAYILACAKLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya'da kabul ettiği Musul Başkonsolosluğu personeline ve ailelerine müjde verdi: "Gösterdiğiniz sabırlı duruş sebebiyle şükranlarımı bildiriyorum. Tabii çok ayrı kaldınız. Yasal olarak sizi 1 ay izinli sayalım ve ailece bir arada olun."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...