Erdoğan: Türkiye Kobani'ye yardım etmiyor demek nankörlüktür!

Erdoğan: Türkiye Kobani'ye yardım etmiyor demek nankörlüktür!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da toplu açılış töreninde halka seslendi.

İşte konuşmadan satırbaşları

Tekrar şehitlerimize rahmet diliyorum. Milletimizin ve Emniyet birimlerimizin başı sağolsun. Trabzon'daki tüm kardeşlerime 10 Ağustos'ta yüzde 71 gibi çok yüksek bir oy oranı ile şahsıma verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bugün anlamlı bir gün. Seçimin yapıldığı günden itibaren bugün 61. gün. 61. günde bu toplu açılış ve teşekkür ziyaretimiz gerçekleşiyor. Trabzon kendisinden bekleneni en güzel şekilde yaptı. Başbakanlığımız esnasında Trabzon'da başlattığımız projelerin tek tek takipçisi olacağız. Bugün de Trabzon'da yapımı tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştiriyoruz.Çevre ve şehircilik Bakanlığımzın projeleri tamamlandı, bugün hayata geçiriyoruz. KATÜ'ye bir ameliyathane ve bir çözüm merkezi kuruldu.

2023 HEDEFLERİNE YÜRÜYORUZ
Türkiye'mizi büyütmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da koşturmaya devam edeceğiz. Türkiye kararlı bir şekilde hedeflerine doğru yürüyor. 19 gün sonra Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutlayacağız. 2023 için belirlediğimiz hedeflere adım adım yürümeye devam ediyoruz. 2023'e kadar çok çalışacağız. Kişi başına milli gelir 3500 dolardan on bin 500 dolara kadar çıktı. İhracatımızın 10 yıl önce 36 milyar dolardı, bu yıl ihracatımızın 160 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz.

HİÇBİR ÇATIŞMADA TARAF DEĞİLİZ
Bölgemiz son derece kritik bir dönemden geçiyor. Yanı başımızda çok büyük çatışmalar yaşanıyor. Bugün buradan tüm milletime naçık açık ifade ediyorum. Türkiye bölgemizde yaşanan çatışmaların hiçbirinde taraf değildir.Bizim tarafımız hep barış, hep diyalog oldu.Biz yaradılanı yaradandan dolayı sevdiğimizi hep söyledik ve söylüyoruz. Bizi ne ülkemizin belli bir kısmı ne de dünya ülkeleri bir türlü anlamadı ve anlamamkta hala direnenler var. Bölgedeki terör olaylarına karşı çok bir duruş sergiliyoruz. Biz yıllardır PKK'yas karşı çok insanımızı kaybettik. Biz IŞİD'e karşı da yıllardır sürdürdüğümüz tavrımızı devam ettiriyoruz. Irak ve Suriye'de çatışamalrdan kaçan kardeşlerimize kapımızı açtık. 1.5 milyon insanı biz şu an ülkemizde misafir ediyoruz. Bu bizim misafir anlayışımızdır. Biz bu insanları devlet terörü estiren Esed rejiminin altında bırakamazdık. Bugüne kadar 4.5 milyar dolar harcamamız oldu. Şuan Avrupa'da sadec 130 bin sığınmacı var ve bundan şikayet ediyorlar. Bizim farklılığımız batıya göre bu.

YİNE BAŞARAMAYACAKLAR
Bazı komşu ülkelerinin kalkıp da Esad rejimini korumaları için ellerinden geleni yapmaları akla ziyandır. Suriye halkı bizim kardeşimizdir. Bizim Suriye halkı ile bir sorunumuz yok ama yönetimi ile terör estirdiği için evet bir sorunumuz var. Bazı ülkeler eğer Esad rejimine sahip çıkıyorlarsa bunun hesbaını bu dünyada da diğer tarafta da veremezler.5-6 milyon Suriyeli kendi evlerinin dışında yaşıyorlar. Türkiye'nin bölge meseleleri hakkındaki dik duruşu bazı çevreleri ciddi bir şekilde rahatsız ediyor. Büyüyen ekonomi hem içeride hem dışarıda bazı çevreleri rahatsız ediyor. Çözüm süreci bazılarını rahatsız ediyor. önce Türkiye teröre destek veriyor diye algı operasyonu başlattılar onda başarılı olamadılar. Şu anda da içerideki maşalarını kullanarak sokakları terörize etmek gibi alçakça bir yöntem uygulamaya başladılar ama yine başaramayacaklar.

KILIÇDAROĞLU SEN O AKLINI KENDİNE SAKLA
Türkiye'de yaşanan vandallık olaylarında 31 insanımız hayatını kaybetti. Bindikleri belediye otobüslerine, Kızılay kan araçlarına bile saldırdılar. Bayrağımıza, Atatürk büstlerine saldırdılar. Parlementodaki bir parti bunlarla beraber hareket ediyor. Tezkereye karşı çıkanlar şu anda Türkiye'nin Kobani'ye asker göndermesini konuşuyorlar. Biz Kobani'den 200 bin insanı aldık, bakımlarını üstlendik. Olay sadece Kobani mi? Suriye'de insanlar öldürülürken sesi çıkmayanların şimdi ne oldu da sesi çıkıyor? Şimdi çıkmış akıl veriyor. IŞİD için tezkere çıksın diye. Sen o aklını kendine sakla. Bu makamda böyle konuşmak istemezdim. nbsp;

KOBANİ'YE YARDIM ETMİYOR DEMEK NANKÖRLÜKTÜR
Buradan tüm vatandaşlarımdan bu olaylar karşısında soğukkanlı olmalarını istiyorum. Kobani'yi bahane edip sokağa dökülüyorlar asıl amaçları huzurumuzu bozmak, kardeşliğimizi bölmek. Bu tuzağa düşersek kaybeden hep birlikte bu millet olur. Bunlar istiyorlar ki Türk ile Kürt birbirinden nefret etsin. Bunu tarihin hiç bir dönemeinde başaramadılar, bugün de başaramayacaklar. Kobani diyorlar. Kobani'ye Türkiye'den başka yardım eden ülke var mı? Oradan sadece bir kaç gün içinde 200 bin insan ülkemize sığındı. Türkiye Kobani'ye yardım etmiyor diyerek Türkiye'yi hedef yapmak nankörlüktür.Bunu yapanlar kim bakıyorsunuz maalesef bu partinin milletvekillleri. Tabi bunlara yönelik ayın 14'ünden sonra gerekli tedbirler alınacaksın. Yasalarda gerekli değişiklikler yapılacaktır. Bu kervan barış kervanıdır. Barış kervanını tehdit eden hangi unsurlar varsa bunlara karşı hukuki zemin çok daha güçlü hale gelecektir. Kusura bakmasınlar bu tür alçakça hareketlere prim vermeyiz O maskeler nedir, eğer sen o maskeyi takıyorsan teröristsin.

O MASKEYİ TAKIYORSAN TERÖRİSTSİN
Çözüm sürecinde defalarca ifade ettik. çözüm süreci şımarıklığa musamaha göstermek değildir. Tehditlerden korkup geri çekilmek değildir. Biz samimi olarak, akan kanın durmasını barışın ve huzurun tesis edilmesini istedik. Çıkıp barıştan sevgiden bahsedeceksin sonra da utanmadan milleti sokağa davet edeceksin. Sonra bir de çıkıp ben bunu şiddete çağrı olarak demedim diyeceksin. E ne diye dedin o zaman?Biz sorunların sokakta değil, dağda değil konuşarak çözümünü istedik. Siyaseti değil, şiddeti ve terörü tercih edenler çözüm sürecine hiç bir katkıda bulunamazlar. Gençlerin ve çocukların arkasına saklananlar çözüm sürecine katkıda bulunamazlar.Biliyorum ki bu millet bizimledir. Milletimin çizdiği çizgide Türkiye'yi büyütmek için verdiğimiz mücadele devam edecektir. Korkarak, ürkerek her gün farklı bir kılığa girenlerle çözüme ulaşılamayacağını çok iyi biliriz. Sizden tekrar rica ediyorum. Kardeşine karşı nefret hissine kapılan bu hainlerin tuzağına düşmüş olur. Bu ahlaksızlığa karşı dimdik ayakta durmayı hep beraber sürdüreceğiz.

Sözlerime son verirken her zaman söylediğimi yine söylüyorum. tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu Rabiayı unutmayacağız. Tekrardan bugün açılışını yaptığımız eserlerin Trabzon'a hayırlı olmasını diliyorum.

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...