Erdoğan 'Tüm vatandaşlarımız gözümüzün bebeğidir'

/ Kaynak: CHA
Erdoğan 'Tüm vatandaşlarımız gözümüzün bebeğidir'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Erdoğan, "Bu toprakların mayasında kardeşlik vardır, dayanışma vardır, tüm vatandaşlarımız bizim gözümüzün bebeğidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu toprakların ruhunda barış vardır. Bu toprakların mayasında kardeşlik vardır, dayanışma vardır, tüm vatandaşlarımız bizim gözümüzün bebeğidir. Türkiye'de yaşayan tüm bireyler bizim için değerlidir. Biz onurlu bir milletiz." dedi. nbsp;Başbakan Erdoğan, yayımladığı mesajında, Kurban Bayramı'nın millete, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ederek, "Mübarek topraklarda hac farizasını yerine getiren kardeşlerimin Allah ibadetlerini kabul etsin. Kabe'de Arafat'ta, Müzdelife'de, Mina'da yaptıkları duaları makbul eylesin. Dünyanın her yerinde bilhassa Mısır'da, Suriye'de, Mynmar'da, Gazze'de, Doğu Türkistan'da acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin de biran önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum." temennisini iletti. nbsp;Bayramların; kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu hatırlatan Erdoğan; yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı bayramlarda millet bağının sağlamlaşıp, kenetlendiğini vurguladı.
"BU TOPRAKLARIN MAYASINDA BARIŞ, KARDEŞLİK VARDIR"
Erdoğan, "Sevgi, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu bize, içinde bulunduğumuz kadim medeniyetimiz milletimize öncülük etmiş; Şeyh Edabalilerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin, Mevlanaların, Akşemseddinlerin bıraktığı kıymetli bir mirastır. Bu toprakların ruhunda barış vardır. Bu toprakların mayasında kardeşlik vardır, dayanışma vardır. Hepimiz, müşterek bir vatan toprağı üzerinde yaşıyor. Müşterek bir inancı paylaşıyoruz. Müşterek bir kaderi yaşıyoruz. 780 bin kilometrekare üzerinde özellikle her vatandaşımızla birlikte yola çıktık, birlikte yol alıyoruz. Elbette milletimizin arasına nifak sokulmaya, kardeşliğimize çomak sokulmaya çalışıldığı zamanlar da oldu. Ama hamdolsun ki aziz milletimiz her türlü badireyi her türlü zorluğu aşmayı başardı." diye konuştu.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Son 11 yıldan bu yana Cumhuriyetin kazanımlarını güçlendirmek, milletin huzur ve refahını artırmak, Türkiye'yi kalkındırmak için herkesin iftihar edeceği; daha demokratik, daha adil, daha güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek için var güçleriyle çalıştıklarını ve çalışmaya da devam ettiklerini aktaran Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu uğurda cesur ve tarihi adımlar attık. Her biri devrim niteliğinde çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Kısa bir zaman önce milli birlik ve kardeşlik adımlarımızın bir yansıması, bir devamı olarak 'demokratikleşme paketi' adını verdiğimiz bir çalışmayı açıkladık. Bu çalışmayla bizler milletimize layık olan birliği, bütünlüğü tekrar sağlamayı Cumhuriyetimizi çok daha güçlü hale getirmeyi, ileri demokrasi ile taçlandırmayı, bize yaraşan, yakışan kucaklaşmayı gerçekleştirmeyi istiyoruz. Amacımız, milletimizin bünyesinde açılan yaraları sarmak, iyileştirmek, tedavi etmektir. Bu toprakları beraber işlediğimiz, bu vatanı birlikte kurduğumuz kardeşlerimizle tekrar büyük Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz. Bölgesinde ve dünyada güçlenmiş bilimde, teknolojide, sanayide, iktisatta önder olmuş, uluslararası alanda söz sahibi bir Türkiye, ancak gelişmiş demokrasi ile mümkün olabilir."

"BİZ ONURLU BİR MİLLETİZ"

Erdoğan sözlerinin devamında, "Bizler, siz kardeşlerimizin, milletimizin güvenliği, selameti, huzur ve refahı için çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımız bizim gözümüzün bebeğidir. Türkiye'de yaşayan tüm bireyler bizim için değerledir. Biz onurlu bir milletiz. Bizi güçlü kılan, bizi bugünlere getiren, hiçbir zaman taviz vermediğimiz birlik ve beraberlik duygularımızdır. İnanıyorum ki mübarek Kurban Bayramı bu atmosferi daha da pekiştirecektir." dedi.

SILA-İ RAHİM VURGUSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram vesilesiyle milletten sıla-i rahimi (akraba ziyareti) ihmal etmemeleri; yakınlarını, komşularını, ziyaretlerini, dayanışmayı, hediyeleşmeyi ihmal etmemelerini istedi.

Sürücülerden de trafikte azami dikkat içinde olmaları; ailelerine ve millete büyük acılar yaşatacak kazalara mahal vermemelerini önemle rica eden Erdoğan, "Özellikle bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigarlarını, kahraman gazilerimizi unutmayalım, onları bu müstesna günlerde yalnız bırakmayalım. Bayram sevincimizi paylaşarak, kederde de sevinçte de bir olduğumuzu gösterelim. Bu vesileyle eşsiz fedakarlıklarını, bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum." düşüncesini açıkladı.

Erdoğan, son olarak, bu güzel bayram coşkusunun bütün gönüllerin, bütün hanelerin, gerek İslam dünyasında gerekse tüm dünyada şekillenmesi temennisinde bulundu.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...