Erdoğan-Trump görüşmesi G20 öncesi

Düzenleyen:
Erdoğan-Trump görüşmesi G20 öncesi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’un yüz yüze görüşmesinin Temmuz ayında Almanya’nın Hamburg kentinde yapılacak G20 Zirvesi öncesinde olması bekleniyor.

Buket Güven ANKARA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin 45. başkanı seçilen Donald Trump’ı 9 Kasım’da telefonla arayıp kutlamış ve Afrika ziyareti dönüşünde kendisini takip eden gazetecilere de “En kısa sürede ABD’nin yeni başkanı Donald Trump ile yüz yüze görüşmeyi temenni ediyorum” demişti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 2 Şubat’ta gerçekleştireceği Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı G20 Zirvesine de davet etmesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da 7-8 Temmuz’da Hamburg’daki G20 Zirvesi’ne katılmak üzere Almanya’ya gideceği belirtiliyor. 1 Aralık 2016’da G-20 dönem başkanlığını Çin’den devralan Almanya, dönem başkanlığını Kasım sonuna kadar yürütecek. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti için de Dışişleri Bakanlığı takvim planlaması yapmaya başladı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...