Erdoğan, Sisi ile görüştü: Gazze'ye bir an önce yardım ulaştırmalıyız

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Erdoğan, Sisi ile görüştü: Gazze'ye bir an önce yardım ulaştırmalıyız

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Filistin'deki İsrail şiddetinde giderek daha vahim hale gelen tablo, Gazze'deki masum sivillere karşı İsrail'in sergilediği insan hakları ihlalleri ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı.

İsrail Hamas arasındaki çatışmalar 14'üncü gününde de devam etti. İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan 2.2 milyon Filistinliyi güneye sürdü. Dar bir alana sıkışan sivilerin tek umudu ise Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı...Ancak Kahire yönetimi, çatışmaların başlaması ile sınırı kapattı. İsrail ise, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin Mısır’a açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nı bombaladı. Gazze'ye ihtiyacı olan yardımların iletilmesi için de tek yol Refah Sınır Kapısı... 

ERDOĞAN, SİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye, çatışmaları sona erdirmek ve Gazzelilere yardım götürmek için yoğun çaba sarf ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.  Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmasında giderek daha vahim hale gelen tablo, Gazze'deki masum sivillere karşı İsrail'in sergilediği insan hakları ihlalleri ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı. 

"BATI'NIN SESSİZLİĞİ GAZZE'DEKİ ATEŞİ BÜYÜTTÜ"

Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, Filistin topraklarına yönelen vahşetin giderek derinleştiğini, hastanelerin, okulların ve ibadet yerlerinin bombalanmasına Batılı ülkelerin sessizliğinin Gazze'deki ateşi büyüttüğünü ifade etti.

"FİLİSTİNLİLERİN GÖÇE ZORLANMASI KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gazze'deki Filistinlilerin yurtlarından göç etmeye zorlanmasının kabul edilemez olduğunu, Türkiye'nin hem barışın sağlanması hem de bir an önce Gazze'ye insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için her türlü gayreti ortaya koymaya devam edeceğini belirtti.

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMALARI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk, 4 bin 137 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 81 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci hayatını kaybetmişti.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...