Erdoğan - Şimşek görüşmesinde neler konuşuldu? İddiaları güçlendiren açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni kabine için en çok konuşulan isimlerden biri olan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında geçen görüşmenin perde arkasını TGRT Haber Ankara Temsilcisi Gürses anlattı.Tahminlerden ve kulislere yansıyan kritik bilgilerden yola çıkan Gürses, Şimşek'in ekonominin başına geçeceği iddialarının piyasayı hareketlendirdiğinden bahsederek, kritik görüşmede Şimşek'in Erdoğan'dan bazı konular hakkında teminat istediğini aktardı.

28 Mayıs'ta sandıktan zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ‘ekonominin başına geç’ teklifinde bulunduğu iddia edilirken, seçim sonrası ikili arasında geçen ikinci görüşme iddiaları güçlendirdi. Şimşek’in teklife sıcak baktığı ifade edilirken, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, görüşmenin arka planını aktardı. 

KABİNEDE 3 FAVORİ İSİM

Kulisleri harektlendiren görüşmede Şimşek'in Erdoğan'a uzun bir brifing verdiğini aktaran Gürses, yeni kabinede olması beklenen üç favori isme de dikkat çekti.

Hakan Fidan, Mehmet Şimşek ve İbrahim Kalın'dan bahseden Gürses, Şimşek'in ekonominin başına geçeceği iddialarını kuvvetlendiren detayları anlattı.

İKİNCİ GÖRÜŞME İDDİALARI GÜÇLENDİRDİ

Şimşek ve Erdoğan'ın son görüşmesini işaret eden Gürses, daha kabine belirlenmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle bir görüşme yapamasını, brifing almasını değerlendirdiklerinde tahminlerin bu yönde çıktığını belirtti.

ŞİMŞEK TEMİNAT İSTEDİ

Şimşek'in Türkiye'ye park etmeye hazır olan bir paradan bahsettiği, ama bu paranın Türkiye'ye getirilmesi için ekonomi yönetiminde çok önemli neşterler vurulması gerektiğini aktaran Gürses, Şimşek'in özellikle faiz politikasında değişiklikler ve bazı konularda teminat verilmesi gibi konular üzerinde durduğunu belirtti. 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...