Erdoğan: Silahların gölgesinde barış olmaz

Erdoğan: Silahların gölgesinde barış olmaz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, izleme heyeti ve Dolmabahçe açıklamasıyla ilgili sözlerine yönelik tepkilere sert cevap verdi.

Erdoğan dün önce Kızılay Genel Kurulu'na katıldı, ardından da Beştepe Sarayı'nda 5. defa muhtarları ağırladı. Konuşmasının büyük bölümünü çözüm süreci üzerinden süren tartışmalara ayıran Cumhurbaşkanı, "Artık Kürt sorunu yoktur" sözünü tekrarlayıp "Çözüme karşı" eleştirilerine de tepki gösterdi.
"Eğer itiraz ediyorsam bunu bugüne kadar yaşananları bilen biri olarak yapıyorum" diyerek başlayan Erdoğan özetle şunları söyledi: "Çözüm süreci benim sorumluluğumda başlamış süreçtir. Bundan sonraki süreçte söz söylemek de hakkım ve vazifem. Birileri 'tek adamsın, yanında kimse yok' diyor. Bunlar çok zavallı. Ben cumhurun başkanıyım. Büyüklerimizin güzel lafı var. Kendini bil, haddini bil, neslini bil. Bunlarda hiçbiri yok.
Çözüm Süreci eğer bugünlere kadar geldiyse, onlara rağmen geldi. Bölücü terör örgütüne, onların temsilcilerine rağmen… Eğer, onların bu samimiyetsizlikleri, bu ikiyüzlülükleri karşısında farklı tepkiler ortaya koysaydık, Türkiye 'Çözüm Süreci' diye bir umudu hiçbir zaman yaşamayacaktı. Türküyle Kürt'ü ile milletimize güvenerek yola çıktık. nbsp;
Eğer eleştiriyorsam bunu ülkem, milletim, çözüm, kardeşlik, barış adına yapıyorum. Biz dertliyiz. Dert adamı söyletir. Meselesi koltuk olanlar, ucuz kahramanlık sevdalıları bizi anlamadı anlayamaz. Biz şahsi meseleleri işin içine katmadan bu işi çözeceğiz. Kimse şahsi hırslarını, ideolojik saplantılarını çözüm sürecinin önüne koymasın...
Şimdi çıkmışlar utanmadan, sıkılmadan, 'Cumhurbaşkanı çözümün karşısında' diye tezvirat yapıyorlar. Cumhurbaşkanı çözümün yanında mı, karşısında mı geriye dönüp 12 yıllık döneme bakarsın, görürsün.
Şimdi söylüyorlar; 'silahlar bırakılsın' diye. İfade olarak çok güzel, bir yıl önce Nevruz'da yine bunlar söylenmişti. Ne oldu? Uygulama görmeden bunlara inanmak mümkün değil. Silahların gölgesinde barış olmaz. Hele hele verilen sözlerin defalarca çiğnendiği, itimadın tahrip olduğu bir ortamda somut adımları görmeden daha ileriye gidemeyiz.
Her ne pahasına olursa olsun, tek başımıza da kalsak çözüm süreci ile formüle ettiğimiz kardeşliği tesis etmenin mücadelesini sürdüreceğiz. Ancak hiç kimsenin de benim Kürt kardeşlerimi zehirlemesine, Kürt kardeşlerim nezdinde haksız bir meşruiyet kazanmasına, haksız bir muhataplık kazanmasına müsaade edemeyiz, etmemeliyiz.
Sanki bu ülkede Kürt sorunundan başka bir mesele yok. Yatıyorlar, kalkıyorlar bunu konuşuyorlar. Bu, ülkeyi bölmeye gayret etmektir, ayrımcılıktır. Devletin sorunları kabul ederek, çözüm çabasına girmesiyle birlikte Kürt sorunu kavramı artık geçerliliğini yitirmiştir. Ben 'Kürt sorunu yoktur' dediğimde, bunu art niyetle başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Oysa söylediğim son derece açıktır. Türkiye'de artık Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunları vardır."


GECE?YARISI BULUŞMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumartesi günü sürpriz bir şekilde bir araya geldiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın talebi ile gerçekleşen görüşmenin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarının ertesine denk gelmesi dikkat çekti. nbsp;Erdoğan'ın Denizli programı sonrası İstanbul'a dönmesinin ardından saat 23.30'da Kısıklı'daki ikametgahında gerçekleştirilen görüşmede, izleme heyeti polemiği ve çözüm sürecinde gelinen son noktanın değerlendirildiği ileri sürüldü. nbsp;
Buket Güven ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...